Oglas
· · Komentari: 0
DAR PRIRODE

TRAVAR iz SIBIRA tvrdi da ova biljka ubrzava MRŠAVLJENJE, snižava pritisak i UBIJA VIRUSE

Oni koji ga piju svakog dana neće se razboleti ni od čega, pa ni od prehlade, jer će steći doživotni imunitet - tvrdi Sobjanin.

1594380905_IMG_20180518_151343.jpeg
Foto: A. M.
Oglas

Ivan čaj daje energiju, snižava pritisak, sprečava prehladu, ublažava disajne infekcije, jača imunitet, podiže hemoglobin, odličan je za anemiju, a smanjuje opasnost od oboljevanja malignih bolesti.

Pročitajte još: Dete lečite ČAJEM, a ne znate da su NANA i još nekoliko BILJAKA OPASNE za njih

Leti gasi žeđ, a zimi greje. Normalizuje rad žučne kese, pomaže u varenju hrane, uklanja zatvor i proliv, olakšava mršavljenje, smanjuje želju za nočnim jedenjem i slatkim. Koristi se za lečenje alkoholizma, a umanjuje i mamurluk. Kada se redovno pije osvežava kožu, jača kosu i nokte, jer sadrži vitamine i antioksidanse.

Recept za dijetu
Čaj ima sladak ukus,ne dodaje se šećer, a umanjuje osećaj gladi, pa se u manjim količinama pije svaki put kada se poželi hrana.
Dimitri sam bere samoniklu biljku.

Kozak Dimitri Sobjanin, travar iz Jalutorovska u Sibiru lično bere i suši ivan čaj, a ekskluzivno za čitaoce "Ruskog travara" objašnjava da se u ovoj samonikloj biljci nalazi lek za svaku boljku, jer je svaki deo biljke lekovit.

Dimitri pravi čaj
Ko pije ovaj čaj svakog dana nikada nije bolestan.

Oni koji piju ivan-čaj svakog dana neće se razboleti ni od čega, pa ni prehlade, jer će steći doživotni imunitet. Čaj treba piti svakog dana, a u zavisnosti od organizma ili zdravstvenih problema koriste se cvet, listovi, koren ili cela biljka, biljka je samonikla i koriste se svi delovi.

Recept za ženske probleme
Kašičicu čaja preliti sa 200 ml vrele vode i ostaviti da odstoji pet minuta. Pije se pre obroka. Pomaže za umirenje bolnih mestruacija i policističnih jajnika.

- Listove berem u proleće, od maja do juna, a koristim ih i za salatu. Cvetove berem od juna do septembra. Koren berem u jesen. Imam i med od ove biljke, zelenkaste je boje, prozračan i ima nežnu aromu - kaže Dimitri.

Skuvan čaj ima boju ćilibara.

Skuvan ivan-čaj ima lepu boju ćilibara, ukus drveta i voća, a Dimitri kaže da se jedna doza preliva vrelom vodom tri puta i pije. Ukus je toliko prijatan da nema potrebe dodavati mleko, šećer ili med.

Dimitri u etno selu Jalutorovsk Foto: A. M.

Recept za visok pritisak
Prstohvat čaja se sipa u šolju i dodaje nekoliko glogovih bobica, preliva se prokuvanom vodom i pije umesto kafe.

- Ivan-čaj se čuva u lanenim vrećicama i doza se nikada ne uzima metalnom kašičicom - ističe Dimitri.

Uvek se sipa u keramičku ili porcelansku šolju sipa tako što se uzme prstohvat čaja. Uzima se sa tri prsta leve ruke, jer je ova ruka bliža srcu. Preliva se vrelom vodom, a kada se popije prva šolja, čaj se preliva još dva puta.

Dimitri je poreklom iz Tjumena, gde je njegova porodica pre pet kolena došla sa Dona. Jalutorovsk se nalazi 80 kilometara od Tjumena i čuven je kao mesto u kojem žive potomci plemića dekabrista, koje je car Nikolaj Prvi proterao u Sibir. U porodici Sobjanina se generacijama bere ivan čaj, suši na specijalan način i pije svakog dana u godini.

Recept za imunitet
Prstohvat čaja se sipa u keramičku šolju. Preliva se sa 2 dl prokuvane vode koja se dva minuta ohladila. Kada se popije, ponovo se preliva toplom vodom.Pije se tri puta dnevno.

- Čaj je odličan za krvne sudove, jer sprečava stvaranje masnih naslaga, čisti organizam i regeneriše, nema kofeina, pa je odličan da se pije i uveče pre spavanja - kaže Dimitri.

Pio ga je Hitler, ali i Džingis Kan.

Pošto je dobro poznato da daje energiju, bolje je veštačkih energetskih napitaka, Adolf Hitler je tražio da mu donesu čaj da ga proba, jer je verovao da crvenoarmejci njemu duguju hrabrost. Ovo je, inače, bio i omiljeni čaj Džingis Kana.

Pročitajte još: PUTINOV LEKAR otkriva tajnu zdravlja SRBIMA! Pažljivo sledite njegova uputstva

Koporski ili ivan čaj se u Rusiji koristi više od hiljadu godina, a u Evropi je postao popularan sredinom 19. veka i preporučivali su ga lekari.

Recept za masku kose i kože:

Pomeša se 10 ml ivan-čaja sa prstohvatom praha slačice. Pasta se nanosi na vlažnu kosu i ostavi da stoji 10 minuta. Ispira se prohladnom vodom. Ova maska, ukoliko se primenjuje jednom nedeljno, sprečava seboreju i perut.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas