Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Treba vam SPA DAN? Kada saznate ovo o SAUNI, razmislićete još jednom...

Pre nego što se uputite u saunu, potrebno je da znate sve prednosti i mane ovog tretmana za potpuno opuštanje tela i duha

1600979287_sauna.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Sauna ne pruža mogućnost samo za uživanje i opuštanje. Ovaj spa tretman ima brojne blagodeti na zdravlje i dece i odraslih, ali doprinosi i pripremanju organizma za borbu sa raznim bolestima.

Pročitajte još: Jedite DVA meseca po 12 ŠLJIVA dnevno: SMRŠAĆETE i biti zdravi kao DREN

Stručnjaci navode kako se sluznice u disajnim putevima boravkom u sauni jačaju i postaju elastičnije. Osim toga, natapanjem organizma stvara se više antitela kojima se borimo protiv bolesti.

Zato se sauna preporučuje barem jednom nedeljno. Ako odete samo jednom tokom zime ili proleća, osećaćete se dobro, ali nećete postići efekt jačanja vašeg odbrambenog organizma. 

Kome se sauna ne preporučuje
Saunu bi trebale izbegavati pre svega osobe sa bolestima srca i krvnih sudova, visokim krvnim pritiskom, bolestima centralog nervnog sistema ili teškim problemima sa kožom. U svakom slučaju je pre saune dobro da se posavetuje sa lekarom.  

Pročitajte još: Mama je OTKRILA TRIK: Ovako će vaša DECA pojesti SVE POVRĆE SA TANJIRA

Boravak u sauni u kupaćem kostimu se ne preporučuje jer bi koža na to mogla reagovati loše.

Posle saune nikada ne skačite u hladan bazen!

Takođe, nakon saune nipošto ne skačite u hladan bazen. Dovoljan će biti skok pod tuš. U onim boljim saunama postoje i takozvane prostorije za opuštanje u kojima se telo može odmoriti.

Pročitajte još: DIJETA 80/20 - Evo zašto je zvezde vole!

Ono što je bitno da ojačate imunitet i opustite celo telo je da pronađite dobru saunu, posavetujte se sa stručnjakom ako je potrebno, ponesite dobru volju i budite spremni na savršeno opuštanje koje će odmoriti vaš duh i telo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas