· · Komentari: 0
VEŽBAJTE SA MARIJOM

TRENIRAJTE NOGE, ali i POZITIVNU ENERGIJU: Sa našim trenerom Marijom danas radimo upravo ove vežbe (VIDEO)

Svakog vikenda na Magazinu Novosti vežbajte sa našim profesionalnim trenerom Marijom Stojanović i započnite dan na najbolji način.

1607160386_129376983_763689427576483_3087841959477803170_n.jpg
Foto: Privatna arhiva

Ovog vikenda zajedno ćemo raditi trening za noge. Pored aktiviranja mišića, prenosimo vam i pozitivnu energiju koju Marija šalje. Pripremite se i počinjemo sa treningom.

Zagrevanje je obavezni deo pre početka svakog treninga.

1. Čučanj

Za ovu vežbu potrebni su vam tegovi koje ćete držati na ramenima. Kolena su malo šira od širine ramena, a stopala su okrenuta ka spolja. Spuštate se 10 puta, a onda 10 puta dole puls i izdržaj 10 sekundi. Pazite da kolena idu ka spolja, da je stomak stegnut i da je guza iza. 

Da utvrdimo, 10 puta običan čučanj, 10 puta puls i 10 sekundi ste u izdržaju.

Pročitajte još: Aktivirajte sve mišiće: Ove subote sa trenerom Marijom radimo trening za CELO TELO (VIDEO)

2. Iskorak unazad

Kada radite ovu vežbu noga ide unazad s tim što kada se podignemo, podižemo i nogu. Radite 10 ponavljanja po nozi i sve to u 4 serije. Stegnut stomak je obavezan zbog održavanja balansa. Aktivirate i mišiće gluteusa, a veoma je bitno da ne žurite i da vam koleno i telo ne idu napred.

3. Zadnja loža i čučanj

Kolena su blago savijena, a tegovi su sve vreme uz butinu. Spuštamo se lagano dole, gornji deo tela do ispod koena, podižemo i penjemo tegove na ramena i idemo u čučanj. Bitno je da su vam leđa prava sve vreme, pazimo i na kolena, a guza je sve vreme iza. Radite 15 ponavljanja u 4 serije.

Pročitajte još: ZATEGNITE STOMAK: Ne odlažite vežbanje, naš trener Marija je ponovo tu za vas (VIDEO)

4. Podizanje sa kolena

Sada smo na kolenima. Veoma je bitan balans kada izvodimo ovu vežbu. Podižemo se sa kolena i spuštamo. sve vreme je stomak stegnut, a kolena treba da idu spolja, nikako ka unutra ili ravno. Ovu vežbu radite 8 ponavljanja po nozi i sve to u 4 serije. 

Deluje lagano, ali uopšte nije!

Bitno je da prilikom podizanja gazite celim stopalom. Ako je nekome teško vežbu olakšajte tako što ćete se podići skroz gore. Ne morate da budete u čučnju, ali pokušajte i potrudite se da uradite vežbu na ovaj način.

Pročitajte još: VEŽBE ZA GLUTEUS su pred vama: Budite aktivni sa našim trenerom Marijom (VIDEO)

5. Šut iza sa tuber trakom

I za kraj treninga stvljamo akcent na zadnjicu i zadnju ložu.

Za ovu vežbu trebaće vam tuber traka. Naslonjeni smo na fotelju ili stolicu, leđa su prava i šutiramo unazad. Zadržimo dve sekunde i što sporije vraćamo. Kao i u prethodnim vežbama stomak je stegnut, vodite računa o položaju leđa, a noga na kojoj stojite je malo savijena u kolenu.

Ovom vežbom aktivirate i drugu nogu i mišiće gluteusa. Radite 15 ponavljanja po nozi i sve to ponovite u 4 serije kao i sve prethodne vežbe. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.