Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Tri LEKOVITA ČAJA za dobro jutro!

Čajevi imaju brojne prednosti i blagodati za zdravlje, pa se njihova konzumacija ne preporučuje samo kad smo bolesni, već ih treba piti svakodnevno

1598567894_caj.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ovaj čudotvorni napitak ne može zameniti nijedan drugi, posebno ne u jutarnjim satima! Čaj je van konkurencije svih drugih napitaka, posebno kafe za dobro jutro iako se u našim se krajevima uglavnom doživljava kao nešto što se pije samo u slučaju bolesti.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Čajevi imaju toliko blagodati za zdravlje da se njihova konzumacija mora svakodnevno pimenjivati, a ne samo kad smo bolesni.

Donosimo vam zdravstvene prednosti tri najzdravija čaja.

Pročitajte još: Svako veče GRICKATE nešto ispred televizora?! Ovo je put u PAKAO DEBLJINE


Foto: Pixabay

Hibiskus

Za čaj se obično koriste čašice cveta, iako su i ostali delovi biljke, poput lišća i korena, sigurni za konzumaciju. Istraživanja su ukazala na to da ekstrakti lišća hibiskusa imaju antioksidativna i antikancerogena dejstva. Stoga, oni mogu zaštititi od delovanja starenja slobodnih radikala, a mogu pomoći i u borbi protiv određenih vrsta ćelija leukemije.

Pročitajte još: OPASNIJE od virusa: Korona pojačala PSIHIČKE probleme kod ljudi

Čaj od hibiskusa vezan je za kardiovaskularne prednosti, pomažući u regulisanju sistoličkog i dijastoličkog krvnog pritiska, odnosno krvnog pritiska između srčanog ritma.

Jasmin

Čaj od jasmina je zapravo zeleni čaj sa dodatim cvetovima jasmina koji daju bogatiju aromu. Čaj od jasmina doprinosi poboljšanju fizičkog stanja i smanjuje uticaj stresa.

Ukoliko volite da pijete čaj od jasmina zbog njegovog mirisa, postoji dobar razlog. Istraživanje je pokazalo da miris čaja od jasmina umiruje i može pomoći regulisalju raspoloženja.

Pročitajte još: Tečnosti za ispiranje usta mogu smanjiti rizik od KORONA virusa, ali postoji i LOŠA VEST

Zeleni čaj

Jedna studija je otkrila da su učesnici koji su konzumirali ekstrakt zelenog čaja imali bolju povezanost između frontalnih i parietalnih režnjeva mozga, dve regije uključene u procese učenja, pamćenja i odlučivanja.

Pročitajte još: PET saveta kako se izboriti sa NAPADOM PANIKE: Kesu u džep i otkopčajte DUGME

Zdravstvene prednosti koje donosi zeleni čaj povezane su sa njihovim sadržajem polifenola, koji su mikro-nutrijenti sa antioksidativnim svojstvima. Kao antioksidansi, oni mogu zaštititi od delovanja slobodnih radikala. Za taj isti polifenol zelenog čaja takođe se kaže da usporava rast tumorskih ćelija određenih vrsta raka, kao što je rak gušterače.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas