Oglas
· · Komentari: 0
NEVEROVATNO

ISTINITA PRIČA: Tri meseca ŽIVEO NA AERODROMU o trošku aviokompanije, pa rekao: Idem sada kući!

Putnik iz Kanade do Vijetnama ostao blokiran na aerodromu u Hong Kongu i živeo o trošku aviokompanije.

1594489238_movieclipsClassicTrailers11.PNG
Tom Henks u filmu "Terminal" Foto: Youtube/ screenshot Movieclips Classic Traillers
Oglas

Putnik aviokompanije "Cathay Pacific" je u martu poleteo iz Kanade za Vijetnam, sa presedanjem u  Hong Kongu. Nažalost,  Hong Kong je 25. marta ukinuo tranzit na aerodromu, a Vijetnam je svoje granice zatvorio.

Pročitajte još: TURISTI po ČETIRI puta godišnje putuju na ISTO mesto, evo i ZAŠTO

Prema pisanju "South China Morning Post" ovaj putnik je puna tri meseca, od marta do juna, proveo na aerodromu. Svi su ubeđeni da je on to uradio da bi mu aviokompanija obezbeđivala obroke, što je uredno i činila.

Živeo je na terminalu tri meseca o trošku aviokompanije, a ima stan u Hong Kongu!?

Tvrdnju da je živeo na aerodrmu zbog besplatne hrane doveo je u sumnju poslednjeg dana kada je Hong Kong ukinuo zabranu kretanja zbog izolacije, a on je mrtav hladan, izvadio pasoš i izašao iz aerodromske zgrade. Naime, putnik je imao prijavljen boravak  u Hong Kongu i sve vreme je mogao da uđe u zemlju, uz poštovanje pravila obaveznog dvonedeljnog karantina.

Dakle, nakon tri meseca provedena na aerodromu, putnik je iznenada odlučio da izađe. Prošao je imigracionu kontrolu, testirao se na virus i, pošto je dobio negativn nalaz, otišao kući - u Hong Kong.

Enigma je zašto je odbijao da izađe sa aerodroma Foto: Piksabej

Ovaj čovek nije jedini odlučio da karantin provede na aerodromu. Pažnju medija je privukla desetina putnika koji su uradili isto. Istina, većinu je zadesilo zatvaranje granica zemalja u koje su putovali, a aviokopmanije su morale da brinu o njima jer su im greškom dozvolile da se ukrcaju na letove.

Pročitajte još: DANIJELA kaže da svi strani BLOGERI pitaju samo za OVA mesta u SRBIJI (FOTO)

Foto: Youtube/ screenshot Movieclips Classic Traillers

Najpoznatija osoba koja je živela na aerodromu je Mehran Karimi Naseri i on je inspiracija za film "Terminal" sa Tom Henksom u glavnoj ulozi. Ovaj čovek je proveo 18 godina na terminalu 1 aerodroma Šarl de Gol u Parizu.

Inspiracija za film "Terminal" bio je Iranac.

Naime, pošto je zbog protestovanja potiv šaha dobio status izbeglice u Belgiji, odlučio je da se preseli u Veliku Britaniju, ali su mu tokom putovanja lopovi ukrali torbu sa pasošem i papirima koji potvrđuju da ima pravo da legalno boravi u toj zemlji. Nije mu dozvoljen ulaz u Veliku Britaniju, vraćen je na pariški aerodrom.

Ser Mehran Youtube/ screenshot AP Archive
Na terminalu u Parizu živeo je 18 godina.

Francuska i Belgija su mu ponudile boravište, ali on nije želeo to da prihvati, jer su u dokumentima navodili njegovo iransko ime. On je insistirao da bude britanski državljanin, tvrdeći da mu je majka iz Škotske i da piše ser Alfred Mehran.

Pročitajte još: PETROSA je spašavao PREMIJER, sada dočekuje SRBE, a sve počinje davne '58. godine ( VIDEO)

Posle  18 godina provedenih na aerodromu, zbog zdravstvenih problema prebačen je u bolnicu. Odatle je smešten u parisko prihvatilište u kome živi i danas.

Tokom života na aerodromu se obogatio.

Tokom boravka na aerodromu postao je bogat, jer mu je kompanija Stivena Spilberga za prava do koristi njegovu priču platila 250.000 dolara. Takođe, autobiografija koju je u međuvremenu napisao "Čovek sa Terminala", postala je bestseler.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas