· · Komentari: 0
SAVET

Tri namirnice za mekša stopala: Kako da iskoristite LUK za savršen pedikir?

Za negovana stopala trebaće vam tri namirnince koje zasigurno imate u kuhinji.

1626078164_feet-5893686_1920.jpg
foto: Piksabej

Rešite se zadebljane kože na petama i sami spremite svoja stopala za plažu uz pomoć tri moćne namirnice koje imate u kuhinji.

Jedan čaj, jedno voće i jedno povrće biće mnogo bolji "alat" od grubih turpija, a delovaće podjednako dobro kao skupi tretmani u kozmetičkim salonima.

Pročitajte još: Aspirin leči i ISPUCALE PETE: Uradite OVO, i rezultati će vas oduševiti

Luk

Luk je bogat vitaminom C i pomaže pri zadebljanoj koži na stopalima tako što ekspresno omekšava kožu. Za lepu i nežnu kožu isecite glavicu luka i njome dobro natrljajte stopala.

Ostavite da deluje preko noć, a za još bolji efekat navucite čarape preko stopala. Kod jakih zadebljanja ovaj postupak treba ponavljati nekoliko dana zaredom.

foto: Piksabej

Limun

Limun, tačnije korica od limuna, pravo je malo čudo protiv zadebljane kože na stopalima. Naime, zbog kiseline koju sadrži u svojoj kori, limun brzo otklanja odmrlu kožu.

Jednostavno stavite komad kore od limuna na odgovarajuće mesto i učvrstite je peškirom ili flasterom, pa ostavite da deluje preko noći.

Sledeće jutro sklonite koru i namažite kožu kokosovim uljem. Ponavljajte postupak svaki dan, dok zadebljana koža ne nestane.

foto: Piksabej

Kamilica

Zahvaljujući protivupalnom i antibakterijskom delovanju, kamilica je takođe veoma delotvorna protiv zadebljane kože.

U lavor s vrelom vodom stavite tri ili četiri kesice čaja od kamilice (broj kesica zavisi od toga koliko ste vode sipali. Sačekajte da se voda malo ohladi, pa potopite stopala na oko 15 minuta.

Zatim možete zadebljana mesta ptkloniti kamenom ili turpijom potpuno bezbolno, i brže nego inače.

foto: Piksabej

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.