Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE

Tri OPASNE STVARI u domu koje vas mogu OTROVATI!

Iako je dom najbezbednija luka, postoji nekoliko stvari koje morate odmah izbaciti iz svoje najbliže okoline kako biste život učinili bezbednim

1600898420_Depositphotos_208934408_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Zbog otrovnih hemikalija koje imamo u svom domu u Sjedinjenim Američkim Državama svake godine otruje se skoro 4 miliona ljudi.

Pročitajte još: BOJU koja negativno utiče na NERVNI SISTEM treba IZBEGAVATI, a ova izaziva DOBRO RASPOLOŽENJE

Donosimo vam tri najčešća uzročnika trovanja u kućnim uslovima.

Hemikalije iz laserskih štampača

Pročitajte još: Nikada NE SECITE PERŠUN NOŽEM - evo šta treba raditi sa ZAČINIMA

Naučnici su pokazali da pojedini laserski štampači ispuštaju ultra fine čestice koje uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme. Druga studija, Nacionalnog instituta za zdravlje u SAD takođe je potvrdila da takvi štampači oslobađaju VOC čestice. Dugotrajno izlaganje takvim supstancama može uzrokovati bolesti srca i pluća.

Osveživači vazduha i sredstva za čišćenje

Kada se koriste u malim, zatvorenim prostorima, ovi proizvodi otpuštaju toksične sastojke. To dolazi od dve glavne hemikalije, glikol-etera i terpena. I dok su eteri sami po sebi toksični, netoksični terpen može reagovati sa ozonom i tako stvoriti otvornu kombinaciju.

Pročitajte još: Pratite ideje dizajnera za SPAVAĆU SOBU i bićete srećni čim se probudite

Naftalin

Ovakvi i slični proizvodi za teranje moljaca emituju jedan od najneprijatnijih mirisa koji se može pronaći u kući. Studije su pokazale da jedan aktivni sastojak u takvim proizvodima, pod imenom paradiklorobenzen izaziva rak kod životinja.

Drugi, poznatiji satojak naftalin, nakon dužeg izlaganja može uzrokovati oštećenje crvenih krvnih ćelija. Takve hemikalije takođe mogu uzrokovati mučniinu, povraćanje i proliv.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas