Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Tri prirodna probiotika koji će pomoći CREVIMA i izbaciti TOKSINE iz organizma

Zaboravite na skupe probiotike i pomozite svojim crevima prirodnim namirnicama

1627332933_Depositphotos_92282252_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Probiotici su živi mikroorganizmi koji poboljšavaju ravnotežu flore u probavnom sistemu. Za zdravu probavu ove prijateljske bakterije su neophodne. Pomažu u sprečavanju porasta loših bakterija i često se iscrpljuju ako uzimate antibiotike.

Pročitajte još: Nutricionista otkriva kako treba da se hranimo tokom VRUĆINA: OVO povrće MORA da se nađe u jelovniku

U nastavku pročitajte koja 3 posna prirodna probiotika moraju postati deo vašeg svakodnevnog života.

1. Turšija

Turšija je zdrava iz više razloga, ali pre svega zbog prirodnog probiotika koji sadrži, odnosno bakterije „Laktobacilusa“. Bakterije u našem stomaku nisu samo tu zbog varenja, već i da održe naš imunitet dobrim i spremnim za borbu protiv infekcija.

Pročitajte još: Ovo su glavni SIMPTOMI ISCRPLJENOSTI TOPLOTOM: Zbog čeha ih ne treba zanemarivati

Tom našem sistemu dobro dođe pomoć u vidu turšije i prirodnog probiotika koji se nalazi u njoj.

2. Miso pasta

Miso pasta sadrži enzime koji pospešuju i pomažu varenju, dok je veoma bogat mineralima, što dodatno utiče na uravnotežavanje metabolizma. Takođe, on hrani kožu, ubrzava građenje tkiva i ćelija kože, čime doprinosi i lepoti. Zbog linoleinske kiseline i lecitina, koji rastvara holesterol, sprečava posledice kardiovaskularnih oboljenja, arterioskleroze, kao i visokog krvnog pritiska.

Pročitajte još: Napravite SAMI SOK OD KRASTAVCA: Za napitak koji osvežava, čisti kožu i TOPI KILOGRAME potrebna su samo DVA sastojka (RECEPT)

Miso jača imuni sistem, ublažava efekte pušenja i alkohola, a utiče i na ublažavanje posledica svih radioaktivnih zračenja.

3. Kiseli kupus

Pročitajte još: Nose dečije proteze i sa 50 godina: Da li postoji granica do kada ima smisla ispravljati zube?

Za razliku od svežeg kupusa, kiseli kupus obiluje probiotičkim bakterijama. To su dobre bakterije koje pogoduju našem sistemu za varenje. Zbog tako dobrog balansa mikroorganizmima, ova namirnica se uvek preporučuje u slučaju nekih bolesti prouzrokovanih disbalansom crevne flore, posebno nakon terapije antibioticima.

Kiseli kupus ubrzava metabolizam, a obroci obogaćeni ovom namirnicom brže se vare. Odličan je za čišćenje jetre i krvi, a samim tim i za čišćenje celog organizma od toksina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas