· · Komentari: 0
ZAŠTITA ZDRAVLJA

TRI SAVETA nutricioniste za jačanje imuniteta tokom pandemije KORONA VIRUSA

Ključ je unos kvalitetne vode i hrane, ali i umerene fizičke aktivnosti u prirodi

1607194348_Depositphotos_365054810_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Imunološki sistem ključni je za odbranu celokupnog organizma od potencijalnih virusa, koji mogu uzrokovati bolesti kakav je i korona virus. Kako bismo održali imunološki sistem jakim moramo živeti u skladu sa prirodom, unositi kvalitetnu vodu i hranu, mikronutrijente, imati najmanje 8 sati kvalitetnog sna i redovnu fizičku aktivnost u prirodi, uveravaju nutricionisti.

Pročitajte još: Napitak za dobar dan: Kako da napravite kombinaciju koja čuva zdravlje i podiže energiju!

Sa redovnom fizičkom aktivnošću povećavate protok krvi kroz organe tako da imune ćelije cirkulišu kroz telo. Sa druge strane, uz fizičku aktivnost telo se regeneriše osma puta brže, uverava nutricionistkinja Gordana LJoljić Dolić.

Pročitajte još: Kako da se nivo HOLESTEROLA reguliše na prirodan način?

Tri saveta za jačanje imuniteta

1. Smanjiti ili izbaciti iz ishrane rafinisane šećere. Čitajte deklaracije na proizvodima koje kupujete, iznenadićete se koliko često u sastavu proizvoda nalazi šećer.

Sa druge strane, uz fizičku aktivnost telo se regeneriše osma puta brže

2. Povećajte dnevni unos voća i povrća. Preporučuju se tri porcije povrća, na primer 2 sveža obroka u salatama i 1 kuvano termički obrađeno povrće, kao i 2 porcije voća. Jedite zeleno povrće bar dva puta dnevno jer se ono ubraja u najdelotvornije prirodne namirnice u jačanju imuniteta. 


Foto: Depositphotos

Pročitajte još: Da li ste znali koja je idealna PAUZA između obroka i treninga?

3. Povećajte unos zdravih masti, koje su odgovorne za zdrav hormonski sistem i krvne sudove. Koristite maslinovo ulje, kokosovo ulje, koštuničavo voće, laneno seme i avokado. Izbegavajte trans masti iz margarina, čipsa, grickalica i ulja od soje, kukuruza koja stvaraju upalne procese u vašem telu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.