· · Komentari: 0
SAVETI

Trik koji će vam pomoći da KROMPIR bude SAVRŠENO PEČEN baš svaki put

Pečeni krompir savršen je dodatak mnogim jelima.

1619465505_Depositphotos_351366588_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ipak, postizanje savršene hrskavosti može da bude priličan izazov, sa kojim su se suočili i najpoznatiji kuvari. Srećom, jedan od njih otkrio je svoj trik za postizanje hrskavog krompira sa kremastom unutrašnjošću koji uspeva baš svaki put.

Pročitajte još: ISPROBAJTE! Do ZLATNIH jaja u samo nekoliko koraka - nikad nije bilo JEDNOSTAVNIJE (VIDEO)

Eksperimentalni kuvar Eston Blumental slaže se sa tipičnom metodom kuvanja do pola pre pečenja, ali kaže da je trik produžiti vreme vrenja.

Dok se mnogi kuvari slažu da je krompir dovoljno kuvati 10 minuta, Eston kaže da bi to trebalo da traje najmanje 20 minuta.

Eston nije jedini kuvar koji ima neobičan pristup pečenju krompira. Pobednik Master Chefa Stiven Edvards stavlja krompir u mikrotalasnu na 4-5 minuta i tako kupuje vreme pečenja, koje potom traje deset minuta, a ne 30.

Pročitajte još: Ofarbajte JAJA PIRINČEM! Ovo je jedan od najbržih načina bojenja vaskršnjih jaja! (VIDEO)

Ni oni nisu jedini koji su se usudili da eksperimentišu sa naizgled klasičnim receptom. Blogerka Tonja Larson kaže kako nije dovoljno krompir samo “obući” u foliju i staviti ga da se peče sat vremena. Ističe kako pre toga treba obaviti određene pripreme.

Ona krompir iseče tako da liči na cvet, dakle, na nekoliko jednakih delova, ali da ostane spojen na ljusci. Na taj način koža krompira bude hrskava, a on iznutra kremast, piše Daily Mail.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.