Oglas
· · Komentari: 0
MAGIJA U BAŠTI

TRIK koji morate probati! Evo kako raskošne HORTENZIJE MENJAJU BOJU! Potreban vam je EKSER ili IGLICE BORA

Hortenzija je biljka izuzetno popularna za dvorište ili balkone, čiji cvetovi imaju širok spektar boja koji ulepšavaju svaki kutak u kome su.

1626072385_hortenzija.JPG
Foto: Printscreen Youtube
Oglas

Čiroki Indijanci su je koristili da oteraju košmare, japanski carevi poklanjali kao zalog ljubavi, a ako njen koren stavite pod jastuk, sanjaćete budućeg izabranika.

Evo zbog čega je hortenzija tako posebna, pa je zavrednila da se nađe u ovim legendama i verovanjima.

Hortenzije su najljepši ukras bašte 

Stavite je na senovito mesto, dajte joj mnogo vode i gledajte kako joj se boja cvetova menja u zavisnosti od toga koliko je zemlja kisela. To je hortenzija, raskošna lopta prepuna cvetova, a čarobni štapić koji menja njenu boju iz plave u ružičastu imate vi.

Bele hortenzije ne podležu magiji

Kao kad junak iz narodne bajke dobija magične predmete koji mu pomažu u nekom poduhvatu, vi na raspolaganju imate nož, eksere ili iglice bora. Zabodite jedno od toga u zemlju i posmatrajte kako umesto prošlosezonskih ružičastih cvetova hortenzije sada niču plavi ili ljubičasti.

Ako poželite da obrnete proces i to tako što ćete biti sam svoj majstor i zaobići poljoprivedne apoteke sa proizvodima za snižavanje kiselosti, u zemlju stavite ljuske od jaja, pepeo, školjke sa letovanja ili koru od limuna.

Ćiribu-ćiriba i vaša hortenzija je povratila svoju nježnu ružičastu boju! Samo se ne nadajte previše kad je reč o belim ili krem cvetovima. Oni ne veruju u magiju i natprirodne pojave i ostaće iste boje ma šta im radili.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas