· · Komentari: 0
TUGA

Tuga, jecaji i neverica porodice i prijatelja na Novom groblju: Boris Komnenić sahranjen u Aleji zaslužnih građana (FOTO)

Boris Komnenić, sahranjen je danas na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

1615474197_komnenic.jpg
Foto: Z. Jovanović

Nakon komemoracije koja je održana u Narodnom pozorišti, porodica, kolege i prijatelji uputili su se na Novo groblje, kako bi rekli poslednje zbogom, velikom glumcu.

Pročitajte još: JEZIVO! Nina Badrić prijavila manijaka: Pogledajte šta joj je radio Ilija, vozač u PENZIJI!

Slomljeni zbog gubitka, članovi Borisove porodice u kapeli na Novom groblju primali su saučešće, a ćerka poznatog glumca nije mogla da sakrije tugu zbog preranog gubitka oca.

Foto: Ataimages

Među prvima od kolega na groblje su stigli: Nikola Vujović i Bojan Krivokapić, a potom i  Voja Brajović, Boda Ninković i Dragan Petrović Pele, Nela Mihailović, Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković, Aleksandar Srećković Kubura, Jelena Đokić i mnogi drugi.

Foto: Ataimages

Boris Komnenić rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame.

Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Aleksandar „Guza" Popadić u seriji „Bolji život".Dobitnik je više priznanja za rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada „Raša Plaović", godišnje nagrade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.

Glumio je i u popularnim TV serijama "Bolji život", "Sinđelići", "Vratiće se rode", filmovima „Bal na vodi", „Špadijer jedan život", „Gore-dole", "Montevideo, Bog te video".

Film Tajvanska kanasta iz 1985. godine, Gorana Markovića, po mnogima je obeležio filmsku karijeru Borisa Komnenića - tumači lik četrdesetogodišnjeg nezaposlenog arhitekte, koji pored supruge, ima i mladu devojku Vanju.

Boris Komnenić preminuo je u 64. godini nakon duge i teške bolesti. Iza sebe je ostavio ćerku Niku.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.