Oglas
· · Komentari: 0
PREVENCIJA

U borbu protiv KORONA VIRUSA svim sredstvima: Ovu hranu morate unositi TOKOM PANDEMIJE

Pandemija korona virusa ne jenjava širom sveta

1615838370_Depositphotos_360786116_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Jačanje imuniteta i organizma tokom panedmije korona virusa ključ je za borbu protiv bolesti i očuvanje zdravlja.  Američki Centar za kontrolu i prevenciju (CDC) objavio je niz saveta vezanih za zdrave prehrambene navike kojih bi trebalo da se pridržavamo u vreme pandemije korona virusa.

Pročitajte još: Jača imunitet, ublažava stres.. Koliko KIVIJA dnevno treba da pojedemo?

Jedite dosta voća i povrća

Kako biste se izborili sa stresom koji je uzrokovala pandemija korona virusa potrebno je unositi hranljive namirnice i jesti uravnotežene zdrave obroke

Jedan od najboljih načina za borbu protiv korona  virusa je unošenje dovoljnih količina vitamina i minerala, a neki vitamini mogu izuzetno ojačati imunološki sistem u borbi protiv virusa. Jedan od njih je vitamin C koji se nalazi u raznom povrću i voću. Stoga je poželjno da svaki dan pojedete neku namirnicu koja je bogata ovim vitaminom. To može biti pomorandža ili drugi citrusi, jagode, brokkoli, krompir i slično.

Dodaci ishrani
Ukoliko  primijetite da vam nedostaju neki minerali ili vitamini, američki stručnjaci savetuje da razgovarate sa lekarom i nutricionistom koji će vam objasniti koje dodatke ishrani biste trebalo da unesete u svoju svakodnevnicu.

Jedite hranljive namirnice kako biste smanjili stres

Kako biste se izborili sa stresom koji je uzrokovala pandemija korona virusa potrebno je unositi hranljive namirnice i jesti uravnotežene zdrave obroke. U borbi protiv stresa, Centar za kontrolu i prevenciju preporučuje i meditaciju, redovno vežbanje i izbegavanje većih količina alkohola.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Pijte mleko sa niskim procentom masti

Centar za kontrolu i prevenciju navodi da je cink još jedan važan mineral koji treba dodavati ishrani kako bi se organizam mogao boriti sa kovidom-19

Još jedan važan vitamin koji može pomoći u borbi protiv kovida-19 je vitamin D, a mlečni proizvodi poput mleka izuzetno su bogati ovim vitaminom. Mleko može vašem telu pružiti dovoljnu količinu vitamina D, kao i dovoljne količine zdravih masti, pa čak i nešto belančevina. Osim toga, vitamin D možete pronaći i u drugim namirnicama kao što su losos, jaja, određene žitarice i gljive.

Pročitajte još: Lekoviti matičnjak: Leči glavobolju, nesanicu, a dobar je i za ženske probleme!

Pripremajte hranu bogatu cinkom

Centar za kontrolu i prevenciju navodi da je cink još jedan važan mineral koji treba dodavati ishrani kako bi se organizam mogao boriti sa kovidom-19. Nemasno meso, plodovi mora, mahunarke, orašasti plodovi i semenke samo su neke od namirnica koje su bogate cinkom.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas