Oglas
· · Komentari: 0
TAJNA

U manastiru pronađen predmet koji bi mogao biti povezan sa Hristovim raspećem

Ovaj predmet pronađen je u jednom manastiru.

1608886204_Depositphotos_18102475_s-2019.jpg
Oglas

Predmet koji bi mogao biti povezan sa raspećem Isusa Hrista nedavno su otkrili arheolozi u manastiru Milev u Češkoj.

Prema pisanju čeških medijima, artefakt, odnosno "komad eksera dugačak šest centimetara", pronađen je u šupljini u svodu manastira, smešten u kutiji od hrastovog drveta napravljenoj otprilike u 4. ili 5. veku.

Pročitajte još: Naučnici otkrili: Evo šta se dešava u telu i mozgu u trenucima nakon srčanog zastoja?

Poklopac kutije bio je napravljen od čvrste zlatne ploče sa kovanim natpisom IR, a Jirži Sindelar, arheologom koji je učestvovao u otkriću, napominje da su ova slova verovatno "skraćenica za latinski - Isus Reks, odnosno Isus Kralj".

Zbog bogatstva i ugleda manastira Milev u prošlosti, naučnici smatraju da je realna tvrdnja da je u njemu bio čuvan ekser sa takozvanog Istinskog krsta, krsta na kojem je Isus razapet.

Pročitajte još: Indijansko proročanstvo LEDI KRV U ŽILAMA: "Doći će Dugini ratnici"?!

Tokom Husitskih ratova manastir je opljačkan, a Sindelar je sugerisao da bi uništavanje arhiva manastira tokom pljačke moglo objasniti zašto "nije bilo podataka" da je relikvija tamo čuvana.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas