· · Komentari: 0
IMENA

U januaru NOA pobedio Nikolu, a evo koja su najpopularnija ženska IMENA za bebe!

Nekada je svaki drugi bio Goran, Zoran i Dejan, pa je nastupilo vreme Rastka, Miloša i Nikole, a sada...

1612254814_pexels-photo-225017.jpeg

Ako se zovete Milica Jovanović, Milica Đorđević ili Milica Petrović - vama nije lako. Ili, naprotiv, kada napravite grešku uvek možete da kažete da to niste vi uradili. Naime, najčešća ženska kombinacija u Srbiji glasi upravo tako.

Pročitajte još: Koju tajnu krije prezime velikog naučnika - Nikole Tesle?

U modi su:
U modi su kratka imena: Luka, Lav, Vuk i Vid, a ženska: Tara, Sara, Nina, Maša, Nađa, Jana, Hana.

Što se muškaraca tiče, nije Petar Petrović najčešće ime i prezime, već: Dragan Jovanović, Dragan Petrović i Zoran Nikolić. 

Noa, Luka, Mateo...

Verovatno u nameri da prekinu tradiciju "običnih" imena današnji roditelji su odlučili da deci daju potpuno nova, koja nisu u tradiciji srpskog naroda. Mateo, Emil, Relja, Danijel, Luka, ali i Noa - trenutno su najpopularnija imena među beogradskim bebama.

Gde su Simonida i Jevrem?
Simonida, Anđa, Pelagija, Anka, Svetlana i Vesna. Od muških: Atanasije, Stojan, Vujadin, Jevrem, Obrad, Dragutin, Ignjatije, Gvozden, Bogoljub...
Umesto imena deci daju kratke nadimke.

Što se tiče devojčica, današnji roditelji ne vole dugačka imena, već ćerkama vole da daju nadimke. To su: Ema, Ena, Mia, Ela, Lina, Hana, Lara, Sara, Sijena, Lada, Kasja, Vila...

Sve Nike su rođene od 2005. do 2010. godine!

Proteklih godina je među roditeljima vladala pomama za imenom Nika, ali to više nije slučaj. Dakle, kada čujete da se neka žena zove Nika, odmah ćete znati da je rođena između 2005. i 2010. godine.

Pročitajte još: Prva ŽENA AKADEMIK u Srbiji: O njenim rečenicama i sada se priča

Nažalost, beogradski Zavod za statistiku, zbog zaštite ličnih podataka, više nema mogućnsot da izlista najčešća imena koja su u prethodnom mesecu davali roditelji. Međutim, oni napominju da ne treba brkati "najčešća i popularnija" imena.

Prema zvaničnim podacima, najčešća imena su Sofija i Luka!

 

Jelena, Milica, LJiljana, Marija i Ana vladale su Srbijom u 20. veku, a među muškarcima su to bili: Aleksandar, Nikola, Dragan, Milan i Zoran.

Početkom 21. veka najpopularnija ženska imena su bila: Milica, Jovana, Teodora, Katarina i Marija. Od muških to su bili: Luka, Nikola, Marko, Stefan i Uroš.

Pročitajte još: Promenio mrežu: Da li ste videli PUTINA kao "Tiktokera"? URENEBESNO! (VIDEO)

Poslednjih deset godina su najpopualrnije: Sofija, Dunja, Lena, Sara i Milica, a među dečacima: Luka, Stefan, Lazar, Filip i Vuk.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.