· · Komentari: 0
LEPOTA

U moru botoksa i silikona, OVAKO sačuvajte PRIRODNU LEPOTU: 5 orijentalnih bjuti rituala koje vredi isprobati!

Gledajući orijentalne devojke, nemoguće je obuzdati divljenje: koža im je glatka i baršunasta, a kosa gusta i sjajna.

1618474937_lepota.JPG
Foto: Instagram Printscreen

Ovo u velikoj meri zavisi od genetike, ali niko ne zaboravlja na tajne lepote koje se prenose generacijama.

Otkrivamo oje rituale orijentalnih devojaka vredi isprobati kako biste očuvale prirodnu lepotu.

Čistite lice ružinom vodom

Vekovima devojke sa tog podneblja u svojim ritualima lepote koriste ružinu vodu koja ima svojstva čišćenja, toniranja i lečenja. Prilično je svestrana: pogodna je za sve tipove kože i može se koristiti kao micelarna voda, tonik ili osvežavajući sprej u posebno vrućim danima. Ako svakodnevno koristite ružinu vodu, s vremenom će vaša koža prestati da se zateže, upala će prestati. Ružina voda se takođe može koristiti za negu kose: prskajte je po celoj dužini, čekajući prirodno sušenje, ili na koren kose, nakon čega sledi masaža vlasišta, piše
harpersbaazar.rs. Ovo će obezbediti intenzivnu hidrataciju i lako češljanje kose, kao i povećani protok krvi u folikule dlake i, shodno tome, ubrzani rast.

Organizujte detoksikaciju tela

Nezaobilazna komponenta rituala lepote u tradicionalnom hamamu je marokanski sapun koji se priprema na bazi prirodnih ulja: za osnovu se uzima maslinovo ulje, a zatim se dodaje ostatak po izboru - argan, eukaliptus, lavanda, jojoba ili ilang-ilang. Sastav može sadržati i druge sastojke poznate arapskim zemljama, poput semena arapske piskavice ili lišća žalfije. Masažnim pokretima se nanosi na kožu, ostavlja 5-10 minuta i ispere toplom vodom. Deluje kao piling: nežno otklanja mrtve ćelije, ublažava upale i normalizuje rad lojnih žlezda, hidrira i neguje kožu, ujednačava njenu strukturu, pružajući aromaterapijski efekat kao bonus.

Napravite maske od gline

Orijentalne devojke vole maske na bazi marokanske lekovite gline za primetnu transformaciju kože u nekoliko minuta. Efikasnost proizvoda dokazala je istraživačka kompanija International Research Services Inc. (IRSI). Uprkos sposobnosti da efikasno izvlači toksine iz kože, gasul glina uopšte ne isušuje kožu. Naprotiv, smanjuje suvoću, nežno čisti i sužava pore, poboljšava elastičnost i boju kože i zaglađuje fine bore.

Koristite ulja

Prirodna ulja su jedan od najomiljenijih proizvoda za lepotu među orijentalnim ženama. Prioritet su argan, seme crnog susama, slatki bademi, libanski lešnici, crna kafa, seme lovorike i mušmule. Ova ulja su pravi multitaskeri: mogu se koristiti za negu, hidriranje i podsticanje rasta kose, kao i za opuštajuću masažu tela. Dajte prednost nerafinisanim uljima prvog hladnog presovanja - dobijaju se presovanjem sirovog proizvoda bez termičke i hemijske obrade, što vam omogućava da sačuvate korisna svojstva.

Ne zaboravite na parfeme

Arapska parfimerija, zasnovana na esencijalnim uljima, pleni izraženim senzualnim aromama. U njima se jasno osećaju note ruže, belog mošusa, jasmina, šafrana, ambera, ouda, zrna tonke, smirne i vetivera. Najzanimljivija su čista esencijalna ulja koja se mogu koristiti ne samo kao parfemi, već i kao dodaci aromama u masažnim uljima za negu lica, tela i kose.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.