Oglas
· · Komentari: 0
MOJA BAŠTA

U ovo se KUNU i najbolji BAŠTOVANI! Prihranite vaše cveće KVASCEM!

Ovaj prirodni dodatak učinićete vaše biljke lepšim i zdravijim.

1615542932_5b2c5608750db99b96656c503d6d418988ca5c89.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ukoliko vaše cveće sporo raste, ne cveta i žuti, probajte trik iskusnih baštovana koji uz pomoć kvasca biljki podare novi sjaj.

Ključ je u prihrani koja je jeftinija, prirodnija, a rezultati su odmah vidljivi.

Biljke tokom proleća i leta traže malo više pažnje i sastojaka. Da li ste znali da skupa i veštačka đubriva iz apoteke, može da zameni prihrana cveća kvascem.

Promene na biljkama

Nedostatak hranljivih materija u supstratu se ogleda u promenama na samim biljkama.Ako biljka sporo raste, neće da cveta, ima promene na listovima, koren se slabo razvija i sl.to su pokazatelji da joj nešto fali, te da je neophodna bolja njega.

Način da se stvari poprave, je da se sa vremena na vreme, daje prihrana. Kada je reč o cveću, obično se daje tečno đubrivo prirodno ili veštačko. Prirodno đubrivo možemo i sami da pravimo. Isprobajte obavezno i đubrivo od kvasca, jer su iskustva veoma pozitivna.

Pročitajte još:

Sobne biljke koje vas TERAJU U BOLNICU: Izazivaju slepilo, oštećuju bubrege, izazivaju opadanje kose

Zašto prihranjivati biljke kvascem?

Svi žele da imaju zdrave i lepe biljke, a to je upravo ono što se kvascem postiže. Dobijamo brži rast, bolje cvetanje, lepše listove i jači koren. Kvasac sadrži sastojke koji dobro utiču na rast i razvoj biljaka.

Vitamini B kompleksa, fitohormoni i auksin. Zamislite kako raste testo kada zamesimo hleb, e pa slično tako rastu i biljke, kad im se daje kvasac.

Kako se pravi rastvor od kvasca

Rastvor od kvasca za cveće i ostale biljke, pravi se tako što na 10 g kvasca, dodajemo 1 malu kašiku šećera i 1l vode.

U zavisnosti koliko vam je rastvora potrebno za zalivanje biljaka, vi ćete proporcionalno napraviti dovoljnu količinu. Pomešati sastojke i ostaviti da odstoji nekoliko sati, pa ponovo promešati i zaliti biljke. Savet je da se uvek rastvor pravi svež, pa da se bljke zalivaju.

Prihrana cveća kvascem radi se na 10-15 dana. Tokom leta može se zaliva jednom nedeljno. Sastojci iz kvasca popravljaju kvalitet zemljišta, što odgovara biljkama. Biljke postaju snažne. Prihrana kvascem može se koristiti za sobne i baštenske biljke.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas