Oglas
· · Komentari: 0
STIL

U samo tri koraka testirajte zdravlje vaše kose

Da biste procenili da li vam je kosa "zrela" za šišanje, ne morate odlaziti u frizerski salon

1605981259_Depositphotos_10605342_s-2019.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Uz par saveta, i same kod kuće možete saznati u kakvom vam je stanju kosa, i da li su oštećenja toliko alarmantna da nužno zahtevaju makaze.

Pročitajte još: NEGA LICA: Šta krema za lice mora da sadrži da biste videli rezultate

Nedostatak elastičnosti, sitna oštećenja i pukotine, kao i oštri krajevi koji štrče, samo su neki od znakova koji ukazuju da vam je potrebno šišanje. Pre nego što se odvažite na skraćivanje vrhova ili drastično šišanje, upoznajte znakove upozorenja.

 

 

Foto:Despositos

Potopite je

Iščupajte jednu, dve suve vlasi, protrljajte ih i napravite lopticu, a zatim lopticu ubacite u čašu vode. Ako loptica potone za manje od 30 sekundi, vaše kutikule (površinski zaštitni sloj dlake) su pune sitnih oštećenja i pukotina zbog čega ne štite unutrašnju strukturu vlasi. Ako pluta barem minut, to znači da je vaša kosa savršeno zdrava.

Rastegnite je

Uzmite jednu mokru dlaku i uhvatite je za oba kraja, a potom je lagano rastegnite. Ako dlaka pukne i pre nego što uopšte uspete da je malo rastegnete, to je očigledan pokazatelj da vašoj kosi nedostaje elastičnosti zbog čega je podložna pucanju tokom češljanja, peglanja i uvijanja, te hemijskih procesa poput bojanja kose. Zdrava kosa će se rastegnuti za barem 25 odsto dužine pre nego što pukne.

Pročitajte još: Da li znate kako su nastale cipele na štiklu?

Pregledajte lepršavost

Stanite pred ogledalo i osvetlite baterijom vašu kosu sa zadnje strane ka napred kako biste što više osvetlili teme. Primetite li nekoliko kratkih vlasi kako iskaču iz ostatka kose, to je samo mlada kosa i nemate brige. Ako su kratke vlasi oštre, nepravilne i ima ih mnogo, postoji razlog za brigu budući da je to pokazatelj oštećene, slomljene kose.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas