Oglas
· · Komentari: 0
LJUBAV

U SRCU NAJVEĆEG ZLOČINCA: Mlada Jevrejka nije sanjala ko je žudeo za njom (FOTO)

Još kao gimnazijalac, Hitler se na prvi pogled zaljubio u prelepu Jevrejku Stefani Isak. Ipak, nikada nije skupio hrabrosti da joj priđe i otkrije svoja osećanja.

1606482553_hitler.png
Foto: Printskrin / twitter / shaukatkorai
Oglas

Stefani Isak, kasnije udata Rabač, bila je Hitlerova opsesija i nikad uzvraćena ljubav. Dve godine starija devojka iz srednje klase za njega je otelovljavala najveću moguću ženstvenost.

Stefani mnogi gledaju i žude za njom. Otmenog je izgleda, visoka i vitka, a lepu gustu kosu češlja u punđu. Oči su joj snažne i izražajne. Izuzetno je lepo odevena, a po izgledu se vidi da je iz dobre porodice.

Pročitajte još: SKANDALOZNO: "Da li je ovo ludnica ili televizija?" Nakon ovih scena, EMISIJA JE UKINUTA! (VIDEO)

Hitlerov prijatelj iz detinjstva August Kubizek iz prvog reda posmatra ljubavne manevre gimnazijalca iz Linca. Adolf ga je jedan dan povukao za ruku i upitao šta misli o plavokosoj i vitkoj devojci koja hoda Landštraseom ruku pod ruku s majkom. Za Adolfa je sve već bilo jasno, rekao je prijatelju: "Treba da znaš da sam zaljubljen u nju", piše Dajan Dakre u svojoj knjizi.

 Hitler bez oklevanja znakove njene očigledne nezainteresiranosti tumači kao "namernu diverziju kako bi sakrila svoje snažne osećaje".

August Kubizek, kojeg je Hitler upoznao u Lincu jedini je zabeleženi prijatelj iz njegove mladosti. Obojica su sanjali o karijeri umetnika i obožavali Vagnerova dela.

Hitler je vreme je zamišljao kako bi je oteo, ali ne zna baš kuda bi je odveo i od čega bi posle živeli. Zatim razmišlja i o samoubistvu u kojem bi ga, jasno, pratila i Stefani.

Pročitajte još: Ludilo, tuče, otimanje i NAJBOLJI POPUSTI. Evo kako je nastao fenomen BLACK FRIDAY (VIDEO)

Stefani je primila pismo u kojem joj budući slikar predlaže brak, ali potpuno je zbunjena jer ne zna ko ga je napisao. Hitler se nije potpisao. Ona se nije sećala muškarca koji ju je strpljivo sledio ulicama Linca i nikad joj nije prišao.

Iste godine Adolfu je umrla majka od raka dojke, tri dana pre Božića. On je tada imao 18 godina. Napustila ga je žena koja ga je uvek umirivala ljubavlju i bezuslovnom prisutnošću. Hitler će otad neprestano tražiti žensko društvo. 

U njegovim očima žene su samo blagost, a muškarci krutost.

Pročitajte još: KOLIKO DUGO ĆETE ŽIVETI? Izmerite obim vašeg struka i saznajte

Stefani se kasnije udala za Maksimilijana Rabača, mladog vojnog pripadnika oružanih snaga u Beču, pa tako i dobila prezime koje nije jevrejsko. Preživela je Drugi svetski rat, ne znajući da je jedan od najvećih zločinaca u istoriji gajio osećanja prema njoj.

Smatra se da Hitler nikada nije ni saznao da je Stefani bila Jevrejka, a navodno ona uopšte to i nije bila premda joj devojačko prezime Isak zvuči jevrejsko. Istoričari se slažu da Hitleru činjenica da je možda bila Jevrejka, tada uopšte nije bila važna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas