· · Komentari: 0
VIRUS

U trećem talasu korone dešava se nešto potpuno neočekivano: Kod obolelih sedmi dan nastupa OVAKVO STANJE!

Objašnjenje može da leži u tom što SARS-COV-2 izaziva promene u celom organizmu, čitav organizam je zahvaćen i pati pod uticajem virusa.

1607589875_Depositphotos_349567828_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Koronavirus se u Srbiji pojavio početkom marta, ali treći talas koji je u jeku je dao najviše obolelih i preminulih pacijenata. Stoga, ovaj talas u sebi krije neke pojedinosti, koje nisu bile poznate od ranije.

- U Domu zdravlja primetno je da kod jednog broja pacijenata koji se javljaju sa visokom temperaturom i dobiju terapiju, posle sedam do deset dana dolazi da pogoršanja i obostrane upale pluća - rekao je Antonio Dimitrovski Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Zastava" gde se dnevno pregleda blizu 1.200 pacijenata sa simptomima sličnim koroni.

Pročitajte još: NEOBIČNO ISTRAŽIVANJE: Da li je stres zarazan?

Objašnjenje moguće da leži u što SARS-COV-2 izaziva promene u čitavom organizmu, čitav organizam je zahvaćen i pati pod uticajem ovog virusa. To je sistemsko oboljenje.

Pročitajte još: ISTINA JE STRAŠNA: Evo šta umor zaista radi vašem telu

- Bakterijske infekcije su obično lokalizovane, u jednom delu pluća se dešava proces koji je samoograničavajući, a kada je u pitanju korona, ti receptori koji privlače virus se nalaze svuda, pa se virus širi po plućima, srcu. Ćelije koje privlače virus nalaze se svuda - zaključio je Dimitrovski.

Pročitajte još: Doktor Vladimir precizno izračunao kada će KORONA postati običan grip!

Tek treba da se istraži šta kod pacijenata dovodi do pogoršanja iako su na vreme reagovali i dobili odgovarajuću terapiju. Ključ odgovora je po svemu sudeći stanje imunog sistema, ali to još nije zvanično potvrđeno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.