· · Komentari: 0
METABOLIZAM

UBRZAN METABOLIZAM pomoću ovih 6 KLJUČNIH NAMIRNICA

Ako hoćete da smršate i da poboljšate vaše zdravlje, prvo na šta treba da obratite pažnju jeste vaš metabolizam.

1601033785_Depositphotos_54642147_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Metabolizam je definitivno najodgovorniji za višak ili manjak vaših kilograma. Zahvaljujući metabolizmu, vaše telo sagoreva kalorije određenom brzinom. Metabolizam nije isti kod svakog, pa zato neki mršave brže, dok neki teško gube kilograme. Međutim, postoje načini koji će vam pomoći da ubrzate metabolizam i tako dođete do željene kilaže.

Uglavnom se metabolizam najlakše ubrzava pomoću hrane koju jedete, pa ćemo se danas fokusirati na namirnice koje rade upravo to. Pogledajte koje su to namirnice koje ubrzavaju metabolizam i koje će vam pomoći da smršate.

Foto: Piksabej

1. Meso koje nema masnoće

Belo meso ili riba su sjajan način da unesete proteine i da ubrzate metabolizam. Proteini se daleko brže razlažu nego masti i ugljeni hidrati, pa zato metabolizam brže radi kada jedete ove proteine.

Pročitajte još: NE ZNAJU ZA RAK: Jelovnik NAJZDRAVIJEG naroda na svetu (FOTO)

2. Mahunarke

Pasulj, boranija i slične mahunarke sadrže biljnu vrtsu proteina koji takođe ubrzavaju metabolizam i koji će vam pomoći da dođete do željene kilaže. Pored ovoga, mahunarke su jako zdrave i sadrže dosta minerala i vitamina.

Foto: Depozit

3. Orašasti plodovi

Iako u sebi sadrže masti, oni imaju veliku količinu proteina koji ubrzavaju metabolizam i koji čine čuda u izgradnji i hranjenju mišića.

Pročitajte još: On je jedan od OMILJENIH ZAČINA, a sada se otkrilo da ŠTITI I MOZAK

4. Integralne žitarice

One sadrže ugljene hidrate koji će vam dati energiju, ali pošto su integralnog porekla, brzo se vare i sagorevaju, što ih čini pogodnim za metabilizam i gubljenje kilograma.

Foto: Depozit

5. Probiotska hrana

Jogurti, sirevi i slične namirnice koje sadrže probiotske kulture ubrzavaju metabolizam, tako što utiču na rad želudca i čitavog crevnog sistema, pa samim tim poboljšavaju rad creva i varenje.

Pročitajte još: KANTARIONOVO ULJE dobro u lečenju ovih šest zdravstvenih problema

6. Kofein

Kafa i namirnice koje ga sadrže drastično ubrzavaju metaboilizam i dovode do toga da se hrana dosta brže vari u vašem telu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.