Oglas
· · Komentari: 0
Praktično

Ubuduće ćemo parkiranje plaćati električnom energijom! (VIDEO)

Japanski stručnjaci se dosetili kako da elektromobili budu još primamljiviji

1596522485_NISAN-PUNJAC.jpg
Foto:"Nisan"
Oglas

Sistem naplate parkiranja se ubrzano menja svuda u svetu jer razvoj novih tehnologija omogućava do juče nešto sasvim enzamislivo. Plaćanje SMS porukama odlazi u istoriju, baš kao i "papirna kazna" ovih dana u Srbiji. A Japanci su sada otišli i korak dalje.

Pročitajte još: Zašto SRPSKI TURISTI biraju baš OVO letovalište? Luksuz, bazen spa... a TEST NA KORONU NE TREBA

Naime, stručnjaci "Nisana" su osmislili plaćanje parkinga električnom energijom! Naravno, uslov je da imate električni automobil. I da imate tome prilagođena parking mesta.

Sistem jednostavno funkcioniše. Parkirate vaš automobil, prikačite ga na mrežu i deo električne energije iz vaše baterije ode u javnu mrežu. Čak, ako na primer napunite bateriju noću, jeftinijim kilovatima a danju plaćate skupljim kilovatima eto prilike i da zaradite.

Foto:"Nisan"

Pre nekoliko godina na prezentaciji električnog "smarta" u Francuskoj, rečeno nam je i da je mnoštvo električnih automobila pruža i veliku šansu elektroprivredama da skladište struju kad je ima u izobilju a da je koriste kada je povećana potražnja. Tada nam je to izgledalo baš "futuristički".
Međutim, u "Nisanu" su to dokazali i na delu. U Jokohami u Japanu otvorili su "Nisan paviljon" koji sem plaćanja parkinga strujom iz elektrmobila pokazuje kako "Nisan izmešta ljude u bolji svet".

Pročitajte još: Grupa "FCA" sa partnerom "Vajmo" još bliža vožnji bez vozača

Posetioci mogu da se posluže u kafe-baru , koji radi tako što koristi energuju elektičnih automobila "nisan lif", kao i solarnu energiju. Posetioci isto tako mogu da uživaju u virtuelnim turama koje im omogućavaju osećaj uzbudljivih električnih uličnih trka Formule E ili da se provozaju u potpuno novom" arija EV krosoveru".

Paviljon od 10.000 kvadratnih metara sa nultom emisijom štetnih gasova opremljen je solarnim pločama i snabdeva se iz obnovljivih izvora energije hidroelektrane.

- Paviljon je mesto gde kupci mogu da vide, osete i budu inspirisani našom vizijom društva i mobilnosti u skoroj budućnosti - rekao je izvršni direktor "Nisana" Makoto Učida. - Kako svet prelazi na električnu mobilnost, EV postaće sve važniji deo društva a ne samo prevozno sredstvo.

Pročitajte još: Moćni bavarski auto-gigant predstavio svoj prvi električni SUV (FOTO/VIDEO)

"Nisan" je 2010. godine predstavio prvi svetski električni automobil na masovnom tržištu, "lif" sa nultom emisijom štetnih gasova i od tada kompanija sarađuje sa vladama i drugim kompanijama širom sveta kako bi proširila upotrebu električnih automobila.To su tehnologije korišćenja i skladištenja energije koje omogućavaju da se energija iz baterija EV skladišti, preraspodeljuje i prenamenjuje tako što se napajaju na primer kuće, stanovi ili firme - kao što je slučaj sa kafe-barom u "Nisan" paviljonu koji koristi struju bez kačenja na električnu mrežu.

                                   PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas