Oglas
· · Komentari: 0
drugačije

Uklanja neprijatne mirise, odličan piling... kako sve možemo da koristimo TALOG OD KAFE

Ako je ona vaš omiljeni jutarnji napitak, verovatno ste makar jednom pomislili da li je moguće nekako iskoristiti i njen talog.

1617982237_Depositphotos_210323286_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Otkrivamo vam neverovatne načine upotrebe taloga od kafe, zbog koje ćete ovaj crni napitak zavoleti još više.

Piling za telo

Talog od kafe možete da upotrebite da napravite luksuzan piling za telo koji će vašu kožu učiniti svilenkastom, glatkom i sjajnom. Sve što vam je potrebno je talog od kafe, 1/4 šolje maslinovog ili kokosovog ulja, kao i prstohvat izrendane korice limuna. Ova smesa će vrlo efikasno ukloniti sa vašeg tela sve mrtve ćelije kože, pojačati protok krvi u vašem telu i učiniti vašu kožu zategnutijom.

Pročitajte još: Greška koju često pravimo: Evo zašto BELI LUK treba dodati na kraju kuvanja

Zaštita od štetočina
Možda se vama sviđa miris sveže pripremljene kafe, ali je to ono što mravi, puževi i drugi sitni insekti i štetočine ne vole. Talog od kafe možete da pospete na ulazu u svoj dom ili kraj prozorskih okvira ako ste primetili da su ovo mesta na kojima date štetočine ulaze u vaš dom.

Kompost

Sav talog na dnu popijene šolje kafe možete iskoristiti kako biste napravili kompost za vašu baštu. Talog od kafe je odličan način da zemlji za cveće ili onoj u dvorišu u kojoj je zasađeno povrće ili voće date sastojke koji trebaju biljkama za rast.

Rast i sprečavanje opadanja kose

Ako vaša kosa deluje pomalo beživotno i dobro bi joj došla injekcija "samopouzdanja", možete iskoristiti talog od kafe u te svrhe. Potrebno je da jednostavno talog od kafe nanesete na teme glave i nežno umasirate kružnim pokretima ruku. Kofein iz kafe podstiče rast kose i sprečava njeno opadanje, a kosu čini jakom i snažnom.

Pročitajte još: Kako da oljuštite sveže kuvano jaje? Uzmite čašu i mućkajte (VIDEO)

Neprjatni mirisi

Umesto sode bikarbone koja se tradicionalno koristi za uklanjanje neprijatnih mirisa, možete iskoristiti posudu sa talogom od kafe koja će ukloniti sve zaostale mirise iz vašeg frižidera, garderobera ili sudopere. Takođe miris belog luka ili ribe sa prstiju takođe možete ukloniti talogom od kafe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas