· · Komentari: 0
SAVETI

Uklonite šminku na potpuno prirodan način pomoću namirnica koje imate u kući

Svakodnevno šminkanje zahteva dobru negu lica

1616347431_Depositphotos_29295389_s-2019.jpg
Foto: depositphotos

Brojna sredstva za skidanje šminke su ili skupa ili neodgovarajuća, a pritom znaju da izazovu i alergije.

Pročitajte još: Budite prave zavodnice: Šminka koja je u trendu ovog proleća

Postoji nekoliko načina, pomoću kojih na potpunpo prirodan način možete uskinuti šminku.

Bademovo ulje - Bogato je vitaminima A, B1, B2, B6 i E, pa olakšava otklanjanje toksina iz organizma. Posebno je pogodno za osetljive oči. Nanesite bademovo ulje vatom na lice, ostavite da deluje nekoliko minuta, zatim isperite vodom ili uklonite čajem od kamilice. Ovaj način skidanja šminke veoma je popularan kod Francuskinja.

Foto: despositos

Krastavac i mleko – Krastavac kao jedan od najkorišćenijih sastojaka svih krema i sredstava za negu lica može biti jednako efikasan u kombinaciji sa mlekom. Izrendati ili izgnječiti krastavac, dodati 0.5 dl mleka i prokuvati. Ohladiti i nakon deset minuta naneti smesu na vatu i očistiti lice. Ovaj tretman usporava starenje, umanjuje bore i daje koži sjaj.

Maslinovo ulje – Masnije je od bademovog ulja, redukuje bore oko očiju i koristi se kao bilo koje sredstvo za skidanje šminke nanošenjem ulja na vatu.

Banana i sojino mleko – Smesu od jedne banane i jedne kašike sojinog mleka naneti na lice i ostaviti da deluje deset minuta, zatim isprati toplom vodom.

Pročitajte još: Kako postići mačkasti izgled očiju (VIDEO)

Ulje ruzmarina – Posebno je pogodno za skidanje ruža, a pritom ne isušuje usne. Idealan je za masnu kožu i ujedno uklanja akne i bubuljice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.