· · Komentari: 0
SAVETI

Ukoliko želite da vam u životu krene na bolje, obavezno izbacite ove stvari iz kuće

Vreme je za prolećne promene

1616593442_soba.jpg
Foto: Despositos

Proleće je godišnje doba "buđenja", a sa njegovim dolaskom vreme je i da se oslobodite viška stvari koje vam donose lošu energiju u vašem domu.

Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari

Prema Feng Šuiju, kako bi vam život krenuo uzlaznom putanjom, potrebno je da se oslobodite nekoliko stvari koje privlače lošu energiju.

Suvo cveće i mrtva priroda

Foto: despositos

Bilo da je u pitanju sušeno ili veštačko cveće, ono je simbol narušavanja vitalnosti. Ovakvi predmeti onemogućavaju da se oslobodimo loših emotivnih iskustava i donose osećanje nemira i depresiju.

Sumorne slike

Slike koje prikazuju agresivne scene ili one na kojima dominira tuga treba izbegavati u domu. Slike bitaka, uvelog cveća, starih osoba, dece koja plaču... One mogu imati veliku umetničku vrednost ali, u energetskom smislu, imaju negativan uticaj.

Stari predmeti

Ako nešto nema upotrebnu vrednost i nikakvu svrhu i razlog zašto ih čuvamo, vreme je da se takvih stvari odreknemo. Time se sprečava unos novih stvari u dom i sticanje novih životnih iskustava. Isto važi i za odeću koju izvesno vreme nismo koristili, ako se ne oslobodimo ograničavamo nabavku nove.

Tuđe ili pozajmljeno

Svih stvari koje nismo kadri da se odreknemo iz kurtoazije prema osobama koje su nam poklonile, samo gomilaju lošu energiju. Zapravo, one imaju gotovo isti uticaj kao i stare stvari. Ako ste pozajmili određenu stvar, potrudite se da je što pre vratite.

Pročitajte još: Šta se nalazi na vašem radnom stolu? FENG ŠUI kaže da treba da izgleda ovako

Neonska rasveta

Neonsko osvetljenje svojim frekvencijama iritira psihu. Štedljive sijalice imaju sličan efekat. Zapravo, one nam onemogućavaju da se oslobodimo starih misli i problema.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.