Oglas
· · Komentari: 0
KOLAČ

UKUS KOJI ODUŠEVLJAVA: Jednostavan recept za savršene ČOKO KOCKE (VIDEO)

Ove čokoladne kocke će obožavati svi.

1629803417_coko-kolac.png
Foto: Printskrin/Jutjub/Natašine Slastice
Oglas

Kada ih prvi put probate, čokoladne kocke postaće jedna od vaših omiljenih poslastica, a jednostavan recept za ovaj kolač će vam tražiti svi.

Sastojci:

Donji sloj kolača:
- 4 jaja
- 6 kašika šećera
- 20 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo

Gornji sloj kolača:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g čokolade za kuvanje

Pročitajte još: NIJE REČ O PUDINGU: Ovaj čokoladni desert u čaši sprema se za 5 MINUTA (RECEPT)

Priprema:

Čokoladi za kuvanje (100 grama) dodati margarin (20 grama), i sve zajedno otopiti na pari. U drugoj posudi pomešati brašno (4 kašike) sa kesicom praška za pecivo.

U dubljoj činiji mikserom umutiti 4 jaja i 6 kašika šećera, dok se ne napravi pena. Potom dodati čokoladu, pa brašno, i sve mutiti nekoliko minuta smanjenom brzinom.

Dobijenu smesu sipati u prethodno pouljen i pobrašnjen pleh, i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta.

Dok se donji sloj kolača peče, spremiti mekši, gornji sloj.

U dubljoj činiji pomešati čokoladu za kuvanje (300 grama) i slatku pavlaku (500 ml) zagrejanu do ključanja. Mešati kašikom dok se čokolada skroz ne istopi.

Nakon što je pečen, donji sloj kolača izbušiti viljuškom po celoj površini, i potom preliti čokoladom i slatkom pavlakom.

Kolač ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, potom prebaciti u frižider da se stvrdne.

                                 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas