· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

UKUSNE POGAČICE sa sirom od paučina testa! (RECEPT/VIDEO)

Slanih pogačica nikad dosta i zbog toga smo vam pripremili još jedan preukusan recept.

1621581848_20210520_115705.jpg
FOTO: bakina kuhinja

Baka sa Jutjub kanala Bakina kuhinja, podelila je sa nama recept za slane pogačice sa sirom, od paučina testa, koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Spolja hrskave, a unutra mekane - savršena kombinacija za sve ljubitelje pogačica.

Sastojci za testo: 550 gr brašna, 1 jaje + 1 belance, 15 gr kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli.

Sastojci za nadev: 100 gr margarina sa maslacom, 100 gr sira (mekšeg).

Za premaz: 1 žumance.

Pročitajte još: Da li ste znali koje alkoholno piće ide uz TIRAMISU: Kremasti kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim? (RECEPT)

Priprema: U mlaku vodu izdrobiti kvasac i dodati šećer. Kad nadođe, sipati u vanglicu, dodati jaje, belance i brašno.

Posoliti i umesiti srednje glatko testo. Pokriti i ostaviti da odmori 20 min. Izmešati margarin i sir da bude glatko. Podeliti na 4 dela.

Testo razviti u pravougaonik, pa premazati 1/4 smeše margarina i sira, preklopiti sa jedne i druge strane ka sredini i onda još jednom preklopiti (dobićete oblik rolata). Pokriti da odmori 10 minuta (prekrijte providnom folijom, kako se testo ne bi sušilo).

Pročitajte još: Ukusni SALČIĆI bez kvasca: Jednostavan kolač koji su pravile naše bake! (RECEPT/VIDEO)

Ovaj postupak ponovite još tri puta. Razvučete testo, premažete sirom, presavijete, ostavite da odmara 10 minuta.

Na kraju razviti testo u pravougaonik  debljine 1 cm i vaditi čašom pogačice i ređati u podmazanu tepsiju . Pokriti i ostaviti da odstoji 10 min, pa premazati žumancetom i posuti susamom.

Peći na 200 stepeni C, oko 30-35 min da porumene. Ove fantastične pogačice spolja su hrskave, a unutra mekane.

Video kako se prave ove pogačice pogledajte na linku u nastavku https://www.youtube.com/watch?v=MQRs6Y8ThFU.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.