Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVO

Ukusno testo: Slatki hleb sa sirom i suvim grožđem: (RECEPT)

Lako i jednostavno za pripremu.

1607089827_Depositphotos_2513636_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Savršen domaći slatki hleb, koji će obožavati svi ukućani. Jednostavno se priprema, a ukus je nezaboravan.

Sastojci:

  • 300 g sitnog neslanog sira ili rikote
  • 250 g šećera
  • 3 jaja
  • 250 g brašna
  • 50 ml. mleka
  • 1 kesica praška za pecivo (10 g)
  • dve šake suvog grožđa

Pročitajte još: Nije vam potreban kotlić: Evo kako da spremite odličan RIBLJI PAPRIKAŠ u šerpi (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Ulupajte belanaca sa šećerom. Odvojeno, mikserom ulupajte sir sa žumancima, zatim pomešajte sa brašnom,mlekom i praškom za pecivo, pa tome dodajte ulupana belanca. Umešajte suvo grožđe. Da ne bi padali na dno stavite suvo grožđe u kesu i uspite šaku brašna pa protresite,odstranite brašno pa umešajte suvo grožđe.

Pročitajte još: Ukus detinjstva: Recept za posne VANILCIE sa orasima (FOTO/VIDEO)

Pecite na 180 stepeni 35-45 minuta u kalupu za srneća leđa ili sličnom kalupu, ali bez rebara. Obavezno stavite pek papir.

Pročitajte još: SAVETI ZLATA VREDNI: Baka Jelena otkriva kako da sačuvate hranu koju kupite (VIDEO)

Kada je hleb pečen, ohladite i isecite na kriške.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas