Oglas
· · Komentari: 0
LEČI UPALE

Ulje, ČAJ ili SOK, zar je važno ŠTA PIJETE, samo neka LEČI!

Divlji origano, u narodu poznatiji kao vranilovka prirodni je lek za nesanicu i opuštanje, grčeve, stomačne tegobe, plućne bolesti i higijenu usta.

1598529179_Origano.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Divlji origano se koristi za lečenje urinarnih infekcija i upala u vezi sa urinarnim traktom.

Pročitajte još: KONAČNO: Otkriveno šta je uzrok nepodnošljivog HRKANJA! Ko OVO jede NOĆU STRUŽE

Za upalu grla
Eterično ulje ove biljke se izlučuje preko sluzokože, a ima jaka antiseptična dejstva, korisno je i kod upala grla, sinusa i desni.

Vranilova trava osim antiseptičnog dejstva ima i antigljivično. Zato se smatra idealnom u borbi protiv kandidijaze. Po svojim svojstvima smatra se najmoćnijim prirodnim antibiotikom, a naročito je efikasna protiv bakterija iz roda stafilokoka.

Prevelika doza omamljuje, pijte ga umereno i biće prava blagodet.

Dobre efekte ulje vranilovke pokazalo je i protiv ešerihije, salmonele i drugih čestih bakterija.

Ukoliko pijete čaj od divljeg origana on će imati pozitivna dejstva na lečenje upalnih i drugih procesa na koži, kao što su ekcem, osip i bradavice, ali ga pijte u umerenim dozama jer prevelika doza ovog čaja omamljuje.

Pročitajte još: Muči vas STOMAK? Pravi je trenutak da odete u polje KUKURUZA i pokupite SVILU

Prilikom upotrebe ulja divljeg origana potrebno je da se vodi računa zbog toga što pored bakterija koje su patogene, može da uništi bakterije koje su prirodno prisutne u organizmu i poželjne. Iz tog razloga neophodno je da se prati uputstvo za upotrebu preparata ili konsultuje sa farmaceutom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas