· · Komentari: 0
POLJOPRIVREDA

Umesto CVEĆA, ovaj grad gaji raž i pravi ORGANSKI HLEB

Uoči predbožićnog spremanja peciva bečki gradonačelnik Beča Mihael Ludvig ponosno je predstavio novo organsko integralno ražano brašno iz Beča.

1608298664_Gradski-hleb.jpg
Foto: Eurokompr

Organska raž potiče isključivo sa obradivih površina gradskog poljoprivrednog dobra koje pripada Gradu Beču. Za organsko ražano brašno uzgaja se stara sorta ozime raži "Amilo" koja važi za vrlo otpornu i ima dobre karakteristike za pripremanje hleba, peciva i kolača.

Pročitajte još: Mala, VESELA, sneg joj ne smeta, a dan i noć joj je najbolja drugarica

Muzika i hleb
Mnogi ne znaju ali Grad Beč već 40 godina ima organsku poljoprivredu i ubraja se u najznačajnij tradicionalna organska preduzeća u Austriji, dodao je Ludvig.

- Bečka preduzeća koja se bave zemljoradnjom i uzgojem povrća su pioniri u oblasti organskog uzgoja: sa 27 odsto organskih preduzeća i 32 odsto organskog poljoprivrednog dobra Beč se nalazi u samom vrhu u poređenju sa čitavom Austrijom - ponosan je gradonačelnik.

Raž se menje u starom, kamenom mlinu.

Austrijska metropola, kao pionir u organskoj proizvodnji koja snabdeva čitavu zemlju organskim brašnom najboljeg kvaliteta je verovatno jedinstveno u Evropi.

Pročitajte još: BILJKE vam ne uspevaju: Ovi znakovi ukazuju na to da ih PREVIŠE ZALIVATE

Neposredno posle žetve organska raž iz centra Lobau transportuje se direktno u mlin u obližnje mesto Ranersdorf u Donjoj Austriji gde se melje na tradicionalan način u kamenom mlinu. Tako se klice, vitamini i minerali bolje sačuvaju a proizvodi pripremljeni od ovog brašna su posebno vazdušasti. Bečko brašno se već može kupiti u čitavoj Austriji.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.