· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Umesto šećera ili mleka, danas u KAFU DODAJTE SO! Evo šta će se dogoditi...

Iako sebe smatramo najboljim poznavaocem onoga što našem organizmu prija, male izmene u našim svakodnevnim navikama mogu izazvati neverovatne dobrobiti.

1619473522_Depositphotos_154031230_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Ukoliko ste istinski uživalac kafe i pravi ljubitelj različitih ukusa i aroma kafe, ali i dodataka kakvi su kakao, šećer, mleko, šlag ili slatka pavlaka, donosimo vam jedan neočekivan dodatak koji će vašu kafu učiniti nikada ukusnijom. Naime, najbolji baristi otkrili su da je kafa najukusnija i ima najpuniju aromu kada se u nju doda malo soli.

Pročitajte još: Zamenite šećer OVIM namirnicama

Osim što kavopije smatraju da je posoljena kafa vrlo ukusna, to je potvrdilo i istraživanje časopisa Nature u kojem se navodi da mrvica soli u kafi smanjuje gorčinu i ističe njen ukus. Preporuka je da se so u kafu dodaje samo povremeno, nikako u svaku šoljicu.

Pročitajte još: CRVENA boja bez trunke HEMIJE: 4 kašike mlevene paprike i sok od višnje učiniće ČUDO!

Ako volite kafu probajte da je naredni put malo posolite i sami zaključite da li ima promene u ukusu i da li vam se dopada.

Posoljeno crno vino

Ranije naučne studije su pokazali da so poboljšava kvalitet jeftnijih vina. Naime, do tog saznanja je došao bivši tehnološki direktor u kompaniji Microsoft kada je iz šale posolio vino svom prijatelju. Nakon što je popio gutljaj posoljenog crnog vina, zaključio je da je ukusniji i ima bolju aromu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.