Oglas
· · Komentari: 0
NEOBIČNA BILJKA

Upoznajte TAČKASTU BEGONIJU: Sobnu biljku koja se lako neguje i izgleda preslatko! (FOTO)

Da, tačkasta begonija postoji, a takođe je i idealna sobna biljka u zatvorenom. Evo zašto.

1627233081_begonia-4218234_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Tačkasta begonija je poznata i pod nazivom "anđeoska krila" zbog svojih stabljika sa dugim listovima koji podsećaju na krila. Prilično je jednostavna za uzgajanje, za razliku od nekih drugih vrsta begonija. Najbolje se oseća kada je na toplom, svetlom mestu sa prosečnom ili natprosečnom relativnom vlažnošću.“ Pored zapanjujućeg lišća, ima i grozdove belih cvetova. Cvetanje se obično javlja tokom prolećnih i letnjih meseci.

Pročitajte još: Biljke koje donose LOŠU SREĆU: Da li imate neku u blizini kuće? (FOTO)

Nega u zatvorenom

Tačkasta begonija je izvrsna sobna biljka za svakoga ko za nju ima prave uslove za uzgoj. Jednom kada se pozabavite svim njenim potrebama, tačkasta begonija oduševiće vas i vaše posetioce. 

Evo šta joj je potrebno da bi napredovala:

Zemlja

Sadite je u rastresito, dobro drenirano zemljište. Generička smeša za sadnju sobnih biljaka treba dobro da funkcioniše. Ako vam se čini preteškim, možete da opustite zemlju sa malo perlita.

Svetlost

Preferira da je na senovitoj strani. Previše direktne sunčeve svetlosti prouzrokovaće da vrhovi listova porumene i da boja izbledi. Voli jarko, indirektno svetlo, ali preživeće na manje svetlim lokacijama.

Voda

Održavanje zemlje u umereno vlažnom stanju obradovaće vašu biljku. Međutim, vlažno zemljište je zabranjeno. Kao što je slučaj sa bilo kojom sobnom biljkom, tačkasta begonija će početi da truli ako je previše zalivate. Proverite zemljište svakih nekoliko dana da biste utvrdili nivo vlage u njemu. To možete učiniti zabijanjem kažiprsta u zemlju otprilike jedan centimetar. Ako je tlo suvo na dodir, zalivajte ga dok ne prolazi kroz dno posude.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas