Oglas
· · Komentari: 1
FUTUROLOGIJA

Upozorenje poznatog fizičara: "Potraga za vanzemaljcima je užasna ideja" (VIDEO)

Potraga za vanzemaljcima je užasna ideja, nadam se da će oni biti prijateljski kada ih nađemo, ali ne treba da se kockamo, znamo kako je prošao Montezuma sa Kortesovim osvajačima, upozorio je Mičio Kaku, poznati fizičar i profesor teoretske fizike na Siti koledžu u NJujorku.

1617803417_fantasy-4704796_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kaku, koji je autor više knjiga o teoretskoj fizici, ali i futurologiji, te jedan od najpoznatijih popularizatora nauke, upozorio je da bi nastojanje ljudske vrste da pronađe neku vanzemaljsku civilizaciju moglo potencijalno da nam donese propast.

Pročitajte još: Sveto mesto Isusove smrti krije misteriju UREZANIH KRSTOVA: Arheolozi konačno REŠILI istorijsku zagonetku (VIDEO)

- Šanse da ćemo napraviti kontakt sa vanzemaljskom civilizacijom u ne tako dalekoj budućnosti su velike. Uskoro ćemo imati Vebov teleskop u orbiti i on će moći da vidi na hiljade planeta - rekao je Kaku u intervjuu za "Obzerver".

Međutim, dok neke njegove kolege veruju da bi čovečanstvo trebalo da stupi u kontakt sa mogućim vanzemaljskim civilizacijama, Kaku kaže da je to "užasna ideja", povlačeći paralelu sa španskim osvajanjima imperije Asteka u 16. veku.

Pročitajte još: NAJDUŽA NOĆ u istoriji čovečanstva dogodila se 536. godine i trajala je 18 meseci. Šta se tačno desilo?

- Svi znamo šta se desilo Montezumi kada je Kortes došao u Meksiko pre mnogo stotina godina. Lično mislim da će vanzemaljci biti prijateljski raspoloženi, ali ne treba se kockati s tim. Mislim da ćemo ostvariti kontakt, ali treba da to uradimo veoma oprezno - rekao je Kaku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas