Oglas
· · Komentari: 0
JESENJI RADOVI

UŠUŠKAJTE kaktuse i uradite još nekoliko stvari kako bi BILJKE PREŽIVELE ZIMU

Obično se misli da baštovani imaju najviše posla u proleće, što je greška. Najvažniji radovi su u jesen.

1603450875_IMG_20201017_093629.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Kako će izgledati vrt ili balkon naredne godine zavisi od toga šta uradite ove jeseni. Sada je trenutak da napravite željene promene, formirate drugačiji izgled vrta, oblikujete biljke za proleće.

Pročitajte još: Samo nekoliko BILJAKA CVETA ZIMI, a ove, čak, i POD SNEGOM!

Bašta

Zemlju treba prekopati, a onda izravniti grabuljama i razbiti grumenje. Ruže treba zagrnuti, a oko ostalih biljaka koje ostaju u vrtu nasuti malč ili slamu.

Prekopajte vrt i pripremite zemlju.

U pripremljenu zemlju mogu da se posade lale. Sada se orezuje žbunje i sade četinari. Grubo oblikujte žbun, a na proleće ćete završiti posao. Sada se sadi i živa ograda. Sada se seje i trava na mestima na kojima su se pojavile rupe, uz prethodnu pripremu zemlje.

Pročitajte još: Već ste ih PRIMETILI, one su NAJPOUZDANIJI znak da stiže JESEN

Ušuškajte biljke da se slučajno ne smrzne koren Foto: A. M.

Balkon

Zimske cvetnice
Tek kada zbrinete sve biljke, možete posaditi zimske cvetnice.

Osnovi posao na balkonu je ušuškavanje biljaka za zimu. Kaktusi se unose u zastakljen i hladan prostor. Muškatle se unose u hodnik, a sobne biljke u sobu, jer se očekuju hladna jura. Kakatuse prvo treba umotati u stare novine, pa staviti u veću posudu, korpu ili, jednostavno, kesu.

Pročitajte još: NIKO joj NIŠTA NE MOŽE, jača je od ZIME! Zasadite je i ZABORAVITE!

Muškatle orežite, pa sklonite u hodnik. Ostale višegodišnje biljke koje su poput žbuna i drvca treba blago orezati, odnosno samo one grane koje su "divlje", a pravo orezivanje uraditi na proleće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas