· · Komentari: 0
SALATA

Uvek ste se pitali kako da spremite KOMORAČ? SICILIJANSKA SALATA je odličan izbor

Lagana sicilijanska salata sa komoračem i pomorandžama.

1619180643_olives-2112467_1920.jpg
Foto: Pixabay

Sastojci

Savet
Ovu salatu je najbolje napraviti pre služenja, jer komorač ima tendenciju da potamni ukoliko ga naseckate i ostavite da stoji.
  • 2 veća komorača
  • 2 pomorandže
  • oko 100 g crnih maslina 
  • so, crni biber
  • maslinovo ulje
  • sušeni origano

Postupak

Očistite komorač tako što ćete prvo odstaniti vrhove, a potom i tvrde spoljašnje "listove" (ako je biljka mlada, onda samo nožem sklonite tanki spoljašnji deo). Presecite ga na pola i odstanite koren jer je previše vlaknast i neće imati dobar ukus u salati. Komorač naseckati na tanke režnjeve ili kockice.

Pročitajte još: Hranljiv i ukusan ručak: Napravite belo meso iz rerne (FOTO/VIDEO)

Salata se servira uz grilovanu ili pečenu ribu.

Pomorandžu oljuštite i naseckajte na kockice.

U činiji za salatu izmešajte komorač, pomorandže i masline. Posolite, malo pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Izmešajte i pospite origanom.

Pročitajte još: A za Uskrs pripremite BAKLAVU sa orasima! Gotova za 20 minuta! (VIDEO)

Serviranje salate

Ova osvežavajuća salata se nejbolje slaže sa grilovanom ili pečenom ribom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.