· · Komentari: 0
KUPATILO

Uz pomoć nekoliko DETALJA kupajte se kao filmska zvezda u VINTIDž kupatilu

U ovoj prostoriji se, možda, ne provodi najveći deo dana, ali se u njoj najviše uživa.

1594364945_Depositphotos_327928770_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Ako ste planirali da renovirate kupatilo i želite da ono izgleda potpuno drugačije od svega što ste videli u domovima svojih prijatelja ili na stranicama magazina specijalizovanih za ureĐenje enterijera, možda će vas inspirisati povratak u prošlost.

Pročitajte još: Iz kupatila ODMAH izbacite crvene elemente! Evo koje boje po FENG ŠUIJU morate imati u prostorijama

Detalji Foto: Depozit

Sve su popularnija vintidž kupatila, kakva pamtite iz  istorijskih filmova. Dakle, želite li da se, dok se tuširate, osećate kao neka filmska heroina, uredite ovu, za mnoge najvažniju prostoriju u domu, u retro stilu.

Zaboravite na moderne oblike i srebrni sjaj.

To ćete najjednostavnije postići uz pomoć ovalne kade sa metalnim nogarama, koja deluje veoma efektno, bilo da je čisto bela, keramička, ili spolja obložena bakrom.

Osnova vintidž kupatila je ovalna kada.

Uz vintidž stil nikako ne idu tuševi i slavine “supersoničnih” oblika i mogućnosti, naročito srebrnog sjaja. Umesto njih, opremite kupatilo slavinama i baterijama u boji starog zlata, i to onima iz koje voda poteče tek kada ih nekoliko puta okrenete ulevo ili udesno, a ne posle samo jednog pokreta na gore. Neka cela oprema bude u zlatnim tonovima. Na ormariće sa ogledalom zaboravite.

Ovalna kada obložena bakrom Foto: Depozit

Vintidž kupatilo “trpi” samo ogledalo sa bogato dizajniranim metalnim ramom i to, podrazumeva se, zlatnog sjaja. Kako ni staklo na tuš-kabinama ne pripada ovom stilu, već na njihovo mesto dolaze zavese sa retro motivima, potrudite se da ih ne kačite uz pomoć plastičnih kukica, već metalnih, zlatnih, sa patinom. To je nešto što se ne primećuje odmah, ali svakako doprinosi celokupnom utisku.

Zlato Foto: Depozit
Ogledalo mora da ima ram zlatnog sjaja.


Bilo bi dobro da u kupatilu dominiraju nijanse zemlje. To ćete postići uz pomoć braon i bež mozaik pločica, ali i ormarića od tamnog drveta.

Pročitajte još: Kako nas varaju stanodavci? "Stan u izvornom stanju", "luks" i "svetao" sigurno NIJE ONO ŠTO STE MISLILI

Ukoliko imate prozor, odnosno prirodnu ventilaciju, poželjno je da negde u blizini lavaboa smestite saksijsku biljku. Ona će oplemeniti najmanju prostoriju u domu, u kojoj ćete, zbog svih ovih promena, poželeti da provodite više vremena nego uobičajeno.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.