· · Komentari: 0
SLATKIŠI

VAZDUŠASTI PARFE kolač koji se topi u ustima! Ako uz to dodate i JAGODE...

Kremasto i fino. Ova poslastica priprema se od sastojaka koje u svakom trenutku imamo u kući.

Parfe-naslovna.jpg
Foto: Novosti magazin

Ukoliko mislite da nemate kod kuće mnogo sastojaka da biste svoju porodicu obradovali slatkišem, pročitajte ovaj recept.

Pročitaje još: Nedeljni ručak koji se jede prstima: HRSKAVA pileća KRILCA (FOTO)

Uz to, ukoliko kod kuće imate i neko sezonsko voće, otopićete srca svojih ukućana dok im se u ustima bude topio ovaj vazdušasti i lagani kolač.

Foto: Novosti magazin

Sastojci za koru:

  •  5 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za fil:

  • 250 grama margarina
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera u prahu
  • 250 grama crne čokolade
  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 200 grama svežih jagoda (ili voća po želji)

Pročitaje još: Zdravlje na tanjiru: Paradajz punjen IZNENAĐENJEM

Priprema:

Za pripremu kore umutiti jaja, 5 kašika šećera,4 kašike brašna, kakao i prašak za pecivo. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni u plehu prethodno podmazanom i brašnom posutom plehu.

Ispečenu koru preliti sirupom od 400 mililitara vode i tri kašike šećera, koji smo prethodno zagrejali na ringli.

Pročitaje još: Za 20 MINUTA napravite SOČNE kolačiće od šake TREŠNJA (Foto)

Za fil je najpre potrebno penasto umutiti margarin, pa u njega dodati 6 žumanaca umućenih sa 6 kašika šećera u prahu. Dodati 250 grama otopljene čokolade i sneg od 6 belanaca. Potpom premazati preko korice. 

Pročitaje još: Restovana pileća džigerica MEKANA kao duša

Umutiti slatku pavlaku, pa premazati preko fila. Ukrasiti jagodama ili svežim voćem po izboru.

Prijatno!

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.