· · Komentari: 0
PROMENE

VAŽNE PROMENE NA LICU ŽENA: 5 neverovatnih stvari koje se dogode kad PRESTANETE DA SE ŠMINKATE (FOTO)

Istraživanje kompanije "Kenabo" koja se bavi proizvodnjom kozmetike u saradnji sa sajtom "BrightSide" objavili su šta se dešava sa licem kad se šminka odloži na duže staze.

1597841433_Capture5.JPG
Foto: Printskrin / Instagram / christinle_

Kako istraživanje ističe, žene koje su prestale da se šminkaju na duži vremenski period primetile su da im se lice promenilo, ali i da su se osećale drugačije.

Pročitajte još: Ovaj HOTEL ispunjava želje! Sve je na dohvat ruke, a septembrom je POSEBNA PRIČA (FOTO)

Više niste stranac u ogledalu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Sunday ☀️

Objava koju deli Christin (@christinle_) dana

Istraživanje je pokazalo da sa prestankom šminkanja žene više nisu imale utisak da u ogledalu vide stranca. Naime, sa redovnim šminkanje žene vide jednu osobu u ogledalu, a kad skinu šminku drugu.

Koža je otpornija

Neki proizvodi za šminkanje isušuju kožu i oštećuju je na duže staze. Za lice bez šminke je potreban samo zaštitni faktor protiv UV zračenja.

Pročitajte još: Ovo su TIK TOK OBRVE: ŽENE širom sveta ŽELE baš TE (VIDEO)

Mlađi izgled

Studija je ustanovila da sa prestankom šminkanja sredovečne žene su izgledale mlađe. Istraživanje takođe ističe da mlađe devojke sa jačom šminkom izgledaju starije. S obzirom na to da se šminka dovodi u vezu sa odrastanjem, žene koje nose šminku osećaju se starije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sᴇʟғɪᴇ Tɪᴍᴇ 🧡 #selfietime #nofilter #withoutmakeup

Objava koju deli Niáskara Crispim (@niaskara) dana

Prirodan izgled čini vas više prijateljski raspoloženim u očima drugih ljudi

Nensi Ektof, profesorka na Harvardu, tvrdi da lice bez šminke deluje pristupačnije i više prijateljski raspoloženo. Dramatična šminka, po njenim rečima, pravi zid i čini da osoba deluje nepristupačno.

Pročitajte još: Na ove DELOVE TELA ne biste nikada trebali da stavljate PARFEM, evo i zašto

Koža je zdravija i lakša za održavanje

Minimalna upotreba šminke ne zahteva mnogo tretmana lica. Dovoljno je redovno umivanje i hidrantna krema. Kada je šminka teža potrebno je mnogo više preparata kako bi se koža oporavila.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.