· · Komentari: 0
UKUSNI ZALOGAJI

Večera za pamćenje: Napravite domaći UKUSNI GIROS u svojoj rerni (VIDEO/RECEPT)

Ko još ne voli mirisni giros, još ako je domaći...

1622394770_Depositphotos_140518936_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Ukoliko vam je ponestalo ideja za savršenu večeru, koja će razmaziti sva vaša čula, onda je domaći giros iz rerne savršen izbor za nedelju veče.

Pročitajte još: MASLINOVO ULJE kao rešenje za suve pete: Potrebna su samo tri koraka

Sastojci za giros:

  • dva komada pilećih grudi
  • 500 mililitara grčkog jogurta 
  • začini (mix začina, aleva paprika, peršun, so biber)
  • štapići za ražnjiće (3 komada )
  • 2 ljubičasta luka, veća (može i običan)
  • 1 paradajz
  • tortilje i šta sve planirate u njih da stavite (majonez, kečap, paradajz, zelenu salatu, pomfrit…)

Priprema domaćeg girosa:

Isecite na šnicle pileće belo, na dva ili tri dela zavisi od debljine. Pa u jednu posudu pomešajte jogurt sa začinima i prelijte meso, razmuljajte sve i prekrijte posudu providnom folijom pa u frižider na par sati a naravno najbolje je na celu noć.

Pročitajte još: Ukusne ŠUFNUDLE od krompir testa: Recept za svaki dan! (RECEPT/VIDEO)

Očistite cvenili luk pa ga isecite na 2/3, onaj veći deo položite na papir i u njega po sredini zabodite štapić i to onim zaokruženim delo, da bi lakše meso navlačili sa šiljatim delom. Onda redjajte marinirane pileće šnicle naizmenično, da nigde nema prostora sa strane. Kada ste sve stavili, uzmite i prekrijte meso ostatkom marinade ako vam je ostala. Na vrh zabodite paradajz, zaboden na pola i dobro ga pritisnite na meso.

Pročitajte još: FALAFEL - domaći recept koji će vas zasititi! (FOTO)

Onaj drugi crveni luk, presecite na pola i gurnite sa obe strane konstrukcije pa kroz meso i njih zabodite još po jedan štapić za svaki slučaj.

Pecite na 220 stepeni 55-60 minuta.

Kada je meso gotovo, secite ga kako vam drago i ređajte ga u tortilje ili može i samo uz salatu, kako vam drago. Biće aplauz ako celu tu konstrukciju stavite na sto pa ga pred ukućanima sečete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.