· · Komentari: 0
VITKA LINIJA

Večerate kasno? ZAUSTAVITE SE! Ove namirnice nikako ne smete jesti uveče

Večera u kasne sate nikako nije preporučljiva, posebno ako koristite neke od posebno štetnih namirnica

1615334426_vecera.jpg
Foto: Pixabay

Kako se metabolizam tokom dana sve više usporava pred odlazak na spavanje, vrlo je važno da se pre nego što utonemo u san, unosimo isključivo neprerađenu i celovitu hranu, koju telo lako pretvara u energiju. Na taj način ćemo sprečiti prekomerno gomilanje kilograma.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Postoje namirnice koje svakako moramo izbegavati, a ove četiri nikako ne smete konzumirati u poslepodnevnim i večernjim satima.

Beli hleb

Beli hleb je još jedna namirnica koju moramo generalno smanjiti ako želimo da izgubimo kilograme, posebno uveče. Zbog toga što je napravljen od prerađenih žitarica, beli hleb ima malu količinu vlakana. To znači da vas neće jednako zasititi kao hleb od celog zrna, što znači da ćete ga jesti više.

Sladoled
Sladoled je još jedna namirnica koju treba da izbegavate ako pokušavate da smršate. Sladoled je hrana bogata ugljenim hidratima, a konzumiranje velike količine rafinisanih ugljenih hidrata rezultira taloženjem masnoća na stomaku.

Čips 

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Konzumiranje čipsa i sličnih masti i pržene hrane vodi do nezdrave ishrane, što rezultira prekomernim debljanjem i negativnim učincima na zdravlje. Čips sadrži male količine vlakana, proteina i drugih hranljivih sastojaka. Čips je obično slan ili aromatizovan zbog čega sadrži visoke količine soli.

Pročitajte još: Recept za dugovečnost ruskog hirurga FEDORA UGLOVA koji je OSVOJIO PLANETU: Pozitivne misli, fizički rad i – 100 čučnjeva

Čokoladice

Zbog male veličine, čokoladice mogu izgledati kao relativno dobra opcija za užinu ili ako poželite nešto slatko. Međutim, ako pokušavate da izgubite kilograme ovo nije dobro rešenje jer se i mali zalogaji sabiraju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.