Oglas
· · Komentari: 0
VODA

Velike količine VODE mogu biti LOŠE za zdravlje vašeg PSA

Voda je jako važna komponenta za zdravlje i hidrataciju, a kao i ljudi, i psi moraju piti puno vode kako bi njihov organizam ostao zdrav.

1599824634_dog-1378087_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ako imate kućnog ljubimca, pobrinite se da pije dovoljno vode svaki dan. Ipak, pripazite da ne pretera jer stručnjaci napominju da i velike količine vode mogu biti loše za zdravlje.

Psu svaki dan trebaju dva decilitra vode po kilogramu telesne težine. Ali postoji puno faktora oko toga koliko bi vaš pas trebalo da popije vode. Pripazite da je voda svaki dan sveža i čista. Ako primetite da vaš ljubimac pije manje vode, nekoliko je razloga za to.

Foto: Piksabej

Kada je vaš pas na “domaćoj” prehrani, a ne na hrani kupljenoj u trgovini, njom unosi i određenu količinu tečnosti, gotovo 65 do 80 posto vode. Dakle, samim tim imaće manju potrebu za vodom. Ako ih nešto boli, velika je verovatnoća da će popiti manje vode.

Pročitajte još: ŠETNJA SA LJUBIMCIMA KAO OMILJENA AKTIVNOST: Da li je moguće PREČESTO izvoditi psa napolje?

Kada mu je vruće ili vežba, obično pije više vode nego u bilo koje drugo vreme. To je zato što je zadihan i slinjenjem je izgubio puno tečnosti. Bez odgovarajuće vode vaš pas će dehidrirati, što dovodi do mnogih zdravstvenih rizika kao što je bolest bubrega, poremećaji u metabolizmu...

Foto: Piksabej

Pročitajte još: Kako PSI PRODUŽAVAJU NAŠ ŽIVOT i čine da živimo zdravije

Kako biste proverili je li vaš pas dehidrirao, morate slediti nekoliko koraka. Lagano stisnite kožu između lopatica, zatim nežno povucite kožu i otpustite je, pripazite da se koža vrati na svoje mesto, trebala bi se brzo vratiti na svoje mesto. A ako je telo dehidriralo, za to će biti potrebno više vremena. Neki drugi znakovi dehidracije su ako je zubno meso suvo, lepljivo ili bledo, ako su suve i utonule očne jabučice i ako su nos i usta suvi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas