Oglas
· · Komentari: 0
GRČKA

Grčka podeljena po ZONAMA, SRPSKI turisti biće u PRVOJ - Evo šta to znači

Grčka vlada se ozbiljno priprema za turističku sezonu, a prvi korak je podela zemlje na tri zone prema stepenu rizika od virusa. Čekiranje

Zakintos.jpg
Jonsko more čeka naše turiste Foto: Piksabej
Oglas

Zone su određene prema mogućnostima testiranja, kao i dostupnosti lekarske pomoći. Detaljan plan zona objavio je grčki "Elefteros tipos".

Pročitajte još: Umesto švedskog stola - HRANA NA KIOSKU, a turisti će nositi KORONA NARUKVICE: Evo kako će izgledati letovanje!

Feri ponovo radi

Prva ili A zona niskog rizika (nivo 3) pokriva unutrašnjost grčkog kopna i Krit. Ovde su uračunata i neka ostrva Kiklada, odnosno svi oni koji mogu brzo (najviše u roku od dva sata) da pruže zdravstvenu pomoć. U ovoj zoni se nalazi sever Egejskog mora gde letuje najveći broj turista iz Srbije.

Severni Egej je u bezbednoj A zoni niskog rizika.

Druga ili B zona srednjeg rizika (nivo 2) obuhvata Santorini, Paros i Rodos, ali i ostrva na severu Egejskog mora koja već imaju "kovid krevete".

Pročitajte još: ANA nije starila, umivala se SURUTKOM, kosu prala KORIVOM i radila je i nešto NEZAMISLIVO za Francusku

Treća zona ili C zona visokog rizika (nivo 1) nalazi se u delovima zemlje gde postoji samo osnovna zdravstvena zaštita i nema bolnica u blizini. Na ovim mestima postoje pokretne bolnice, a doploviće i plutajuće EODY bolnice Nacionalne zdravstvene organizacije.

Hotelijeri su dobili Protokoli prema kojem bi trebali da se vladaju, a osnovna napomena je: Izbegavajte kontakt sa turistima uvek kada je to moguće!

Hotelski "protokoli"
Hotelijeri su dobili naređenje da izbegavaju kontakt sa gostima:- gužva mora da se izbegava u svim mogućim situacijama- pod lobija mora da bude obeležen nalepnicama o distanci- lift se koristi samo kada mora.
Čekiranje u hotelu će biti putem mobilnih telefona.

Recepcija će biti odvojena staklenom ili pleksiglas barijerom. Preporučeno je da se čekiranje na recepciji radi onlajn, putem mobilnih telefona. Naime, turista stigne, uloguje se na bežični internet i - čekira. Doručak će biti podeljen na vremenske zone, pa će svaki turista dobiti termin kada će ići na doručak.

Restrikcije su u Grčkoj već počele da popuštaju, pa je tako dozvoljeno restoranima da otvore vrata. Feri-botovi primaju putnike, ali samo 50 odsto. Oni koji imaju kabine mogu da popune 55 odsto kapaciteta. Pre ulaska u brod svi putnici prolaze ispred termo kamera, brodovi su dezinfikovani, a posada sve vreme mora da nosi maske.

Stolovi u restoranima su udaljeni 170 santimetara, zaposleni nose maske, a za istim stolom ne sme da sedi više od šest osoba. Od 15. juna će biti dozvoljeno da se sedi i unutar restorana.

Pročitajte još: Omiljeno SRPSKO letovalište ove godine otvara mali broj hotela iz veoma BIZARNOG RAZLOGA

Ministarstvo zdravlja je uveliko počelo sa obukom zdravstva, zaposlenih u turizmu i obalskoj straži na grčkim ostrvima kako bi što brže i bolje reagovali kada turisti dođu u ovu zemlju.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas