· · Komentari: 0
PROMO

Veridba: Stavke koje se ne smeju propustiti

Jedan od najvažnijih dana u životu svakog mladog para jeste veridba. To je događaj koji se čitavog života pamti i zato stvari ne treba prepuštati slučaju.

1625057376_veridba.jpg
Foto: Pixabay

Za nijansu se više žene opterećuju oko toga i njima je važnije da okolnosti budu baš onakve kakvim su ih zamišljale godinama unazad. Muškarac je organizator, ali je devojka nosilac čitave priče i, kao i na svadbi, i na veridbi ona treba da zablista.

Ima nekoliko stvari i caka koje ona nikako ne sme ispustiti iz vida. Neke su male, a mogu ozbiljno pokvariti ugođaj ako se na njih ne obrati pažnja.

Verenički prsten

Dobro, ovo nije mala stvar i zato je na prvom mestu. Krucijalni rekvizit na jednoj veridbi je upravo verenički prsten. To je komad nakita koje ostaje generacijama u porodici i zato treba da bude odabran pažljivo.


Dobar stil ne podrazumeva uvek veliki novac, dakle, nije u tome caka, za sve one koji su mislili da, ako kupe najskuplji, ne mogu da pogreše. Stil je nešto što se gradi godinama i zato se treba posavetovati sa profesionalcima, onima koji u toj oblasti rade dugo i znaju potrebe mušterija.

Stil prstena zavisi i od dame koja će ga nositi, to se takođe ne sme ispustiti iz vida. Suptilan ili upečatljiv prsten, to zavisi od karaktera one čiju će ruku krasiti. I još nešto, kada prođe veridba, ono najupečatljivije što ostaje iza toga je upravo nakit koji je mladić poklonio. Zato treba dostojno da simbolizuje ljubav.
Izgled dame

Ženama je pored prstena jako važno kako će izgledati toga dana kada bivaju isprošene. Zato je bitno da ni mala stvar ne pokvari ugođaj, kao ni eventualne fotografije koje će se pamtiti, a tiču se te prilike. Ona mora obratiti pažnju na sve.

Nokti
Nezaobilazan detalj, s obzirom na tip nakita koji žena dobija prilikom veridbe. Nokti moraju biti besprekorni. Pre svega se misli na njihov zdrav izgled. Veoma je važno da nokti budu negovani, a bitno je da budu i lepo namanikirani.

Bilo da je u pitanju običan lak, gel lak, izlivanje ili nadogradnja, zaista su opcije brojne, važno je da nokti deluju uredno i pristojno. Boje mogu biti vesele ili elegantne, opet zavisi od prilike u kojoj se sve događa. Neformalna, svečana, spontana, svaka prilika dolazinu obzir.
I opet o uspomenama, na fotografiji će biti zabeleženi lepi i negovani nokti kada se rodbini i prijateljima pokazuju fotke. Nokti tu dominiraju, bez daljnjeg.

Prekrivanje fleka od bubuljica

Ten je takođe jedan segment koji nije zanemarljiv i takođe, barem kada su ovako važne prilike u pitanju, treba da bude besprekoran. Ono što je veoma važno, to je da se problem ne sme prikrivati, već lečiti. Preparativna kozmetika na prvom mestu. Bubuljice se moraju sanirati, a ne mazati kojekakvim proizvodima koji zapušavaju pore. Ako su se pojavile na licu, za bubuljice postoji neki uzrok i on se mora ispitati. Potrebno je temeljno raditi da se uzroci otklone, kako spolja, tako i iznutra.

Kada su fleke od bubuljica u pitanju, isti je slučaj. Treba raditi na njihovom uklanjanju, što znači, koristiti kozmetiku koja će uticati na to da se bubuljice uklone. Lako će se malom količinom korektora ili pudera stvari popraviti i prekriti.

Prilikom veridbe i ten mora biti sjajan, a to se neće dogoditi preko noći. Na tome se mora raditi i to u pravom smislu, uticanjem na zdravlje kože.

Savršena frizura

Kada se ovo kaže, pre svega se misli na zdravu i sjajnu kosu. Prilika za veridbu možda će biti spontana i nesvečana, a kosa i tada treba da izgleda lepo.

Bez obzira kakva je frizura, negovana kosa se ogleda u potšišanim krajevima, zaglađenim vlasima, ofarbanom izrastku i bujnoj kosi, koja deluje sveže. To se postiže korišćenjem pravih šampona, balzama i maski za kosu, ali i pažljivim tretiranjem.

Kosu ne treba stalno peći određenim aparatima, već dozirati njihovu upotrebu i svaki dan odvojiti vreme za njenu negu. Ne mora to biti puno vremena.  Minut za mene svaki dan - puno znači! Tada neće biti bojazni da će ona uvek izgledati savršeno, čak i u prilici iznenadne veridbe.

Telo bez celulita

O licu je bilo reči, a ništa manje važna nije i lepota tela. Moderne veridbe nisu uvek u krugu porodice i na proslavi, već se događaju na nekom spontanom mestu, kao što je, na primer, plaža. Nijedna devojka ne želi da joj takav trenutak pokvari salo ili celulit na bedrima.

Zato se na tome mora raditi dugoročno. Pre svega na polju ishrane. Zdrave namirnice u vidu voća i povrća i mnogo vode, to će veoma pomoći da koža bude jedra i da se masne naslage na njoj ne zadržavaju.
Vežbanje je takođe veoma bitno. Fizička aktivnost ne mora biti naporna, dovoljna je umerena. Kada se telo navikne na aktivnost, lako će se telo oblikovati bez problema. Važno je krenuti i istrajati u tome.

Vreme da se utisci slegnu

Na kraju, ali ne i najmanje važno, jeste i da budući mladenci misle na svoje dobro psihičko stanje i raspoloženje. Celokupna organizacija veridbe ume biti veoma stresna  naporna. Čak i ako su iznenađenja u pitanju, iznenađenje je ponekad napor i za onog kome se priređuje. Kada se sve završi, treba izdvojiti barem malo vremena kako bi utisci slegli. 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.