Oglas
· · Komentari: 0
LEĐA

Vežbajte na poslu: Levo, desno i još 5 EFIKASNIH vežbi za vrat

Rad u sedećem položaju jedan je od najčešćih uzroka bolova u vratu, ali može da se spreči lakim i redovnim vežbama.

1612703840_Depositphotos_359162716_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Rad u sedećem položaju jedan je od najčešćih uzroka bolova u vratu. Do ovog stanja mogu da dovedu i stres i kontinuirana napetost. Nažalost, bol koji se prvobitno javi u vratnom delu kičme po pravilu se širi dalje ka ramenima, pa se tako vrlo lako zapada u hronično bolno stanje.

Pročitajte još: Zašto PRAZILUK treba da uvrstimo u ishranu? Bio je cenjen još kod STARIH EGIPĆANA

Da biste ovo izlečili, ali i sprečili, neophodno je da svakog dana radite vežbe razgibavanja. NJihova delotvornost nije samo u relaksiranju mišića koji se nalaza oko vratnih pršljenova i ramena, već deluju i tako što poboljšavaju cirkulaciju u mozgu, a samim tim pamćenje i koncentracija postaju bolji.

Kruženje
Iz stojećeg i sedećeg položaja kružite ramenima naizmenično i unazad.
Vežbajte na poslu.

Uz redovno praktikovanje vežbi koje rasterećuju bolan vrat i ramena, neophodno je i da pravilno sedite. To podrazumeva položaj sa zakrivljenošću u krstima, neutralan položaj vrata, a ramena malo povijena napred, brada paralelna sa podom.

U ovom položaju mišići nisu opterećeni, ali kako ga nije moguće sve vreme održati, neophodno je da mišići leđa i vrata budu jaki kako bi vam u tome pomogli.

Pročitajte još: Sprečava rak, topi kilograme i POBOLJŠAVA SEKS! Da li ima još razloga da odmah ne uzmete SOK OD NARA

Gore-dole
Iz stojećeg ili sedećeg položaja spuštajte i podižite ramena.

Predlažemo vam klasične vežbe koje će vam pomoći da se rešite bolova u vratu i ramenima. Ako osećate bol, radite ih što sporije i laganije, sa što manje naprezanja, ali ih praktikujte redovno. Ubrzo ćete videti poboljšanje i osetiti veliko olakšanje.

Guranje lakta

Stavite jednu ruku iza glave, a drugom gurajte njen lakat nadole, pa ponovite na suprotnoj strani.

Bradom ka grudima

Savijte glavu ka napred i rukama je pogurajte prema napred i nadole (bradom ka grudima). Ispravite vrat pa ponovite još nekoliko puta.

Istezanje
Po završetku vežbi istegnite vratni deo kičme. Stavite ruke ispred sebe na sto, kao da ste u školi. Leđa su ispravljena. Polako spuštajte glavu ka stolu sve dok ne dodirnete ruke.

Pročitajte još: Soda bikarbona UBIJA KANDIDU: Ova dva recepta rešiće vas ove GLJIVICE

Na stranu

Nagnite glavu na stranu i rukom je pritisnite ka ramenu. Ponovite isto na drugu stranu.

Polukrug

Okrenite glavu u stranu, pa pravite polukrug bradom od jednog do drugog ramena.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas