· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJE

Vitamin D štiti od kovida? To NIJE TAČNO!

Od kada je počela epidemija mnogi svakodnevno piju suplemente vitamina D, jer su čuli da štite od kovida. Istina je drugačija!

1612352118_Depositphotos_166093456_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Nema dovoljno dokaza da suplementi vitamina D štite od kovida 19, poručili su britanski stručnjaci, koji i dalje savetuju da se pojača unos ovog vitamina u toku zime jer povoljno deluje na zdravlje kostiju i mišića.

Pročitajte još: Plašili su nas jajima, a sada priznaju da su POGREŠILI! Evo šta je prava ISTINA

Ipak, stručnjaci Nacionalnog instituta za izuzetnost zdravlja i nege, Javnog zdravlja Engleske i Naučnog savetodavnog odbora za ishranu, kažu da bi se tek trebalo sprovesti istraživanje koje bi to definitivno i potvrdilo.

Igra važnu ulogu, ali nema dokaza da pomaže!

Ovi zdravstveni zvaničnici izvršili su samo brzu reviziju dokaza o vezama između vitamina D i kovida 19, nakon što je mali broj studija sugerisao da bi on mogao da igra važnu ulogu u imunološkom odgovoru tela na respiratorne viruse.

Pročitajte još: Osam namirnica koje će "pojesti" kilograme

Međutim, rekli su da postoji "nedovoljno dokaza".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.