Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVO

Voćka koja je čist dar prirode: Seme grejpfruta pomaže pri lečenju nekoliko vrsta bolesti

Lek protiv mnogih bolesti.

1608891003_Depositphotos_89274832_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Grejpfrut je zbog svojih svojstava klasifikovan kao dijetetsko voće. 

Svi smo upoznati sa zdravstvenim prednostima konzumiranja grejpfruta, ali da li ste znali da je seme ove voćke isto tako lekovito?

Među korisnim kvalitetima semena grejpa su: antioksidant, antiinflamatorno, antimikrobno. Navedena lekovita svojstva proizvoda omogućavaju da se ekstrakt semenki grejpa smatra univerzalnim prirodnim lekom protiv širokog spektra bolesti.

Pročitajte još: Ukoliko dugo sedite, potrebno je da konzumirate ove namirnice

1. Za varenje - Značajan deo digestivnih poremećaja uzrokovan je brzim razvojem patogenih bakterija u gastrointestinalnom traktu. Sa ovim patologijama, antimikrobne sposobnosti semena grejpa će pomoći.

2. Protiv infekcija - Stručnjaci primećuju pozitivan efekat semena grejpa u lečenju infekcija urinarnog trakta. 5-6 semenki, ako se uzimaju 3 puta dnevno, ekvivalentno su efektu antibakterijskih lekova.

Pročitajte još: VITAMINI koji imaju važnu ulogu u očuvanju zdravlja pluća

3. Kandida raste u digestivnom traktu, uzrokujući digestivne patologije. Ekstrakt semenki grejpa pokazao se efikasnim u ubijanju kandide. Proizvod se takođe koristi za lečenje gljivica na noktima. Ekstrakt se uzima oralno (prvo se morate obratiti lekaru) i primeniti na problematično područje. 

ovaj ekstrakt ubija do 800 sojeva virusa i bakterija, 100 sojeva gljivica i raznih parazita.
Foto: Depozit

4. Za holesterol - Antioksidanti sadržani u ovim semenkama održavaju "dobar" holesterol i smanjuju "loš" holesterol, oni služe kao dobra prevencija kardiovaskularnih patologija kao što su srčani udar, moždani udar i ateroskleroza.

Pročitajte još: Predmet koji na sebi nosimo svakodnevno leglo je BAKTERIJA, a evo kako da ga pravilno očistite

5. Za dijabetes - Za pacijente sa dijabetesom tipa 2, prisustvo antioksidansa nazvanog naringenin u ovim semenu je izuzetno korisno, što povećava osetljivost ćelija na insulin. 

Ovaj antioksidans doprinosi korekciji težine koja je potrebna mnogim dijabetičarima.

6. Inhibitori određenih vrsta karcinoma - Liminoidi koji se nalaze u semenkama grejpa sprečavaju napredovanje određenih vrsta karcinoma. Ove bioaktivne supstance iz grupe fitonutrijenata stimulišu "loše" ćelije da se unište bez oštećenja "dobrih" ćelija.

Pročitajte još: Nije daska za WC šolju: Ovo su najprljavije stvari koje svakodnevno dodirujemo

7. Za mršavljenje -  Seme grejpa aktiviraju metabolizam i koriguje apetit, blagotvorno delujući na proces mršavljenja.

Foto: Depozit

8. Protiv gingivitisa - Kao prirodni antibiotik, ekstrakt semenki grejpa koristi se u lečenju bolesti desni. U profilaktičke svrhe i za lečenje gingivitisa, seme treba slomiti i utrljati u desni.

Primena u kozmetici - Seme grejpa koriste se za negu i zaštitu kože pomoću njihovih sastavnih supstanci, i to: linolne kiseline, vitamina E, flavonoida, procijanidina. Procijanidini štite ćelije epiderme od oksidativnog stresa, povećavaju elastičnost i inhibiraju neželjeno starenje. Seme grejpa je  pokazao efikasnost u lečenju dermatoloških oboljenja izazvanih bakterijama, virusima itd. Seme grejpa može pomoći kod akni, ekcema, kandidijaze, bradavica, pa čak i lišajeva. Navedeni proizvod pomaže u jačanju korena kose, bori se protiv peruti, blagotvorno deluje na rast kose.

Pročitajte još: Rešite se zapušenih sinusa uz pomoć nekoliko zlatnih saveta

Ne preporučuje se konzumiranje u trudnoći i tokom dojenja. Iako je sasvim prirodan lek, seme grejpfruta ne smete da uzimate bez kontrole lekara.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas