· · Komentari: 0
UKUSNO

Ovi kolačići sa KOKOSOM od samo TRI SASTOJKA će vas oduševiti (RECEPT)

Ako nešto volimo to su svakako brzi i ukusni recepti od tri sastojka i da nema pečenja. Mislite da je predobro da bi zvučalo istinito? Nije, isprobali smo!

1603961092_Depositphotos_148239411_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Inače ovi kolačići zadovoljavaju sve popularne kriterijume ishrane: imaju malo ugljenohidrata, keto su, a i veganski ako ne upotrebljavaš med nego neki drugi zaslađivač poput agavinog sirupa.

Ovi kokosovi kolači bez pečenja mogu se pokriveni držati na sobnoj temperaturi do sedam dana. U frižideru mogu stajati mesec dana, a zamrznuti do dva meseca.

Pročitajte još: Pletena pogača izazov za iskusne domaćice: KORAK PO KORAK (FOTO/VIDEO)

Sastojci:

  • 3 šolje kokosovog brašna
  • 1 šolja kokosovog ulja
  • 1/4 šolje bilo kojeg zaslađivača po izboru

Foto: Depozit

Pročitajte još: ZA SVE SLADOKUSCE: Kremasti sočni kolač sa pudingom i voćem (FOTO/VIDEO)

Priprema:

  1. U veliku posudu za mešanje uspite nezaslađeno kokosovo brašno.
  2. Kokosovo ulje rastopi u mikrotalasnoj pećnici (potrebno je samo nekoliko sekundi) i zatim dodajte kokosu. Kokosovo ulje postoji u dve varijante: bez ukusa i mirisa na kokos ili s mirisom i aromom kokosa. Možeš koristiti bilo koje, ali, naravno, ovo s ukusom daće jaču aromu kolačićima.
  3. Dodajte zaslađivač po izboru. To može biti med, agavin sirup, javorov sirup.
  4. Mešajte dok se ne stvori homogena masa. Ako je masa previše mrvičasta, odnosno ne spaja se lepo, dodajte malo vode ili još zaslađivača, zavisno od toga koliko slatke kolače želite.
  5. Prebacite smesu u tepsiju veličine, otprilike 20dž24cm, obloženu papirom za pečenje. Navlažite ruke pa smesu lepo utisnite i poravnjajte.
  6. Stavite u frižider ili zamrzivač da očvrsne. Nakon toga narežite kolač na kocke i i uživajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.