· · Komentari: 0
KAKAO

Volite da pijete KAKAO? Predstavljamo vam sve dobrobiti ovog MAGIČNOG NAPITKA

Ovaj veoma zdrav i ukusan napitak pomoći će vam u brojnim segmentima za održavanje zdravlja.

1617868090_Depositphotos_70669453_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Nema ništa bolje od šoljice vrućeg kakaa tokom hladnog i kišnog jesenjeg dana. Ovo piće neće zadovoljiti samo vaše čulo ukusa, već će takođe doneti mnogo koristi vašem telu.

Kako kakao pomaže kod raspoloženja

Kakao i čokolada su veoma korisni za aktivan mentalni ili fizički rad i mnogi ih nazivaju odličnim antidepresivima. Ukoliko ujutru popijete šolju kakaa ovo piće će vam dati energiju i osnažiti vas. U večernjim satima kakao može poslužiti kao napitak za ublažavanje stresa i umora.

Pročitajte još: U drevnoj medicini koristili su ga Aboridžini, a danas se OVO ULJE najviše koristi u lečenju AKNI

Kakao poboljšava memoriju

Flavonoidi, koje sadrži kakao mogu da smanje rizik od demencije i utiču direktno na strukturu i funkciju mozga. Ova jedinjenja štite moždane neurone od oštećenja i poboljšavaju metabolizam i pamćenje.

Kakao jača krvne sudove

Kakao pomaže da se stabilizuje ili smanji krvni pritisak, jača krvne sudove i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Lekari savetuju da ne pijete više od dve šolje kakaa dnevno, jer ovo ukusno piće sadrži šećer i zasićene masti.

Pročitajte još: Zašto ČAJ OD KURKUME treba da postane deo menija? NJegove zdravstvene prednosti su velike

Kakao pomaže kod oporavka mišića

Naučnici su dokazali da se nakon upotrebe kakaa mišići sportista oporavljaju brže. Napitak sadrži proteine koji su potrebni za regeneraciju mišića, ugljene hidrate i zamenjuju rezervu energije mišićnog tkiva. A mleko nadoknađuje snabdevanje vodom i raznim jonima kalijuma, kalcijuma i magnezijuma.

Kakao pomaže u borbi protiv gojaznosti

Američki istraživači su otkrili zanimljiv podatak: uprkos činjenici da kakao ima više kalorija nego čaj ili kafa, on ne dovodi do gojaznosti. 

Pročitajte još: Stižu JAGODE: Šta crveno, bobičasto voće može da uradi za naše zdravlje?

Činjenica je da čak i mali deo ovog napitka izaziva osećaj sitosti, tako da ćete nakon šolje toplog kakaa pojesti manji obrok. Kakao sprečava prejedanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.