Oglas
· · Komentari: 1
SUPA

Volite domaću supu? U tom slučaju napravite i domaće rezance (FOTO)

Ukoliko volite domaće supe, verujemo da volite i domaće rezance. Današnji recept je za njih.

1614415445_supa.jpg
Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen
Oglas

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Za domaće rezance potrebno je: 

  • 2 veća jaja (160+gr)
  • 200 gr brašna
  • prstohvat soli

Pročitajte još: Budi sva čula: Desert u čaši spreman za tren, sa samo nekoliko sastojaka (FOTO)

Priprema: 

Na radnu površinu stavite brašno, u sredinu jaja i so. Jaja umutite viljuškom, pa polako dodajte malo po malo brašna. Testo će biti tvrđe.

Ako vam je teško da ga mesite, stavite ga u kesu na pola sata, zatim ga domesite. Testo mora biti glatko.

Od testa napravite jednu "ploču", stavite u kesu i ostavite sat, dva. Nakon što je odstojalo, prvo ga malo razvucite oklagijom, pa počnite da ga provlačite kroz mašinicu.

Počnite od najveće debljine na mašinici, kod Didi je to 7.

Provlačite ga kroz mašinicu, sve dok ne dođete do 3. Tada su taman, ni debeli ni pretanki.

Pročitajte još: Projice sa kačkavaljem su recept dana: Spremaju se brzo i lako, a svi ih obožavaju (FOTO)

Provucite testo još kroz deo za razance i to je to.

Možete ih koristiti sveže, ali ih možete i osušiti. Osušeni mogu dugo da stoje. Ukoliko nemate mašinicu, može i oklagijom, ali ne budu isti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas