· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)

Dekorativno, a preukusno!

1611733850_20210126_135439.jpg
Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 600 gr svinjske kolenice
  • 300 gr od svinjke plećke
  • 200 gr šunke
  • 1 glavica crnog luka
  • zrna bibera
  • so, lovorov list
  • po želji 2 jaja
  • plastična flaša
  • 1/2 kesice želatina (5 gr)
  • 1 glavica belog luka

Pročitajte još: ŠTRUDLICE I UŠTIPCI: Preukusna poslastica koju svi obožavamo (FOTO/VIDEO)

Priprema:

U lonac staviti da se kuva meso. Dodati glavicu luka, lovorov list, zrno biber i soli po želji. Kad se meso skuva i ostane malo tečnosti meso iseći na krupne delove, pa u njega ubaciti izdrobljen beli luk. Sve dobro izmešati.

Foto: Privatna arhiva

Flaši iseći gornji deo, pa meso poslagati u okruglu ili četvrtastu flašu. U tečnost još toplu rastvoriti želatin i sipati u flašu. Dobro protresti da tečnost padne na dno. Tečnost treba blago da pokrije meso.

Pročitajte još: Za doručak, ručak ili večeru: Sjajne punjene slane korpice (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Pokriti flašu kesom (može od zamrzivača) i staviti u frižider do sutradan, bar 12 sati da se stegne. 

Pročitajte još: Prva po ukusu i kvalitetu: Sarma ispod sača osvojiće sva vaša čula (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Makazama iseći flašu i pažljivo izvaditi salamu i oštrim nožem seći parčad po želji. Ja sam u sredinu stavila i kuvana jaja. Predobar ukus derkorativno i može da stoji u frižideru par dana. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.